Ινδή σχεδιάστρια μόδας χρησιμοποιεί στις επιδείξεις της τρανσέξουαλ μοντέλα

Ινδή σχεδιάστρια μόδας χρησιμοποιεί στις επιδείξεις της τρανσέξουαλ μοντέλα

Η κυβέρνηση στο κρατίδιο Kerala ψήφισε νομοσχέδιο που στηρίζει τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ

Ινδή σχεδιάστρια μόδας χρησιμοποιεί στις επιδείξεις της τρανσέξουαλ μοντέλα
Τη στιγμή που τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τη Δύση, στην Ινδία σχεδιάστρια μόδας χρησιμοποιεί στις επιδείξεις της αποκλειστικά τρανσέξουαλ μοντέλα. 

Το κρατίδιο Kerala παρουσίασε τη νέα πολιτική που εφαρμόζει τον τελευταίο χρόνο για τις τρανσέξουαλ σε μια προσπάθεια να τις εντάξει στο κοινωνικό σύνολο. Η νέα πολιτική που εφαρμόζεται προβλέπει ίσα δικαιώματα σε υπηρεσίες αλλά και ίσες ευκαιρίες κάτω από την ομπρέλα του νόμου.



Κλείσιμο
Η 24χρονη σχεδιάστρια μόδας Sharmila Nair αποφάσισε να χρησιμοποιεί στις επιδείξεις μόδας αλλά και στις φωτογραφήσεις μοντέλα που είναι τρανσέξουαλ. 

Στην ερώτηση για την εκστρατεία που ξεκίνησε η Nair απάντησε;
«Πριν από περίπου ένα χρόνο προωθούσα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τη σειρά Red Lotus για sarees (το ένδυνα των Ινδών γυναικών). Τα ρούχα είναι φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας υφάσματα από βαμβάκι και μετάξι. Για τις επιδείξεις μου χρησιμοποιούσα επαγγελματίες μοντέλα. Μόλις είδα το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Kerala για τις τρανσέξουαλ αποφάσισα να τους δώσω την ευκαιρία. Εξάλλου και οι τρανσέξουαλ είναι γυναίκες σαν όλες τις άλλες. Φορούν sarees. Γιατί να μην φορούν Red Lotus; Με αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθούν τα θέματά τους και θα τους δοθούν ίσες ευκαιρίες».



Η σχεδιάστρια εξηγεί πως στην αρχή τα μοντέλα που είχε επιλέξει ήταν ντροπαλά. «Με τον καιρό συνήθισαν τη δουλειά και τώρα συμπεριφέρονται σαν να είναι επαγγελματίες μοντέλα. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι είναι όμορφες. Θέλω να βγάλω τους ανθρώπους αυτούς από την απομόνωση και να τους βοηθήσω να ανοίξουν τα ανοίξουν τα φτερά τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης