Σταύρος Βαρθαλίτης: Βρήκε τη μαγειρική ωριμότητα και κέρδισε το ΜasterChef και τα 50.000 ευρώ

Σταύρος Βαρθαλίτης: Βρήκε τη μαγειρική ωριμότητα και κέρδισε το ΜasterChef και τα 50.000 ευρώ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το νέο Έλληνα MasterChef - O 24χρονος από τα Άνω Λιόσια πριν το MasterChef είχε δοκιμάσει την τύχη του και σε άλλο ριάλιτι μαγειρικής

varthalitis343
Και το όνομα αυτού: Σταύρος Βαρθαλίτης. Ο νεαρός μάγειρας από τα Άνω Λιόσα κατάφερε χθες βράδυ να γίνει ο τέταρτος κορυφαίος Έλληνας MasterChef στην ιστορία του διαγωνισμού στη χώρα μας.

Ο νεαρός με τα πολύχρωμα φλοράλ πουκάμισα, τα γυαλιά ηλίου που είχε από την πρώτη στιγμή μαζί του και δεν αποχωρίστηκε ποτέ γιατί τα θεωρούσε το γούρι του άντεξε μέσα στο διαγωνισμό για πέντε μήνες περίπου και με χαρακτηριστική άνεση έβγαλε νοκ άουτ τον Κύπριο φίλο του Σταυρή Γεωργίου κερδίζοντας τη μαγειρική ωριμότητα που έψαχνε, το τρόπαιο αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Από την είσοδό του στο ριάλιτι μαγειρικής μπήκε με έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Προσηλωμένος στο στόχο του και με πιάτα γευστικά και ευπαρουσίαστα καθόλη τη διάρκεια του μαγειρικού διαγωνισμού, ο Σταύρος Βαρθαλίτης επιβεβαίωσε πανηγυρικά τα spoilers που τον ήθελαν νικητή και χωρίς... αντίπαλο

Οι πρώτες του δηλώσεις μετά τη μεγάλη νίκη

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης, αμέσως μετά τη νίκη του, μίλησε για τον μεγάλο τελικό αλλά και για τη μάχη που έδωσε για να στεφθεί ο νέος Έλληνας MasterChef.

«Δεν κοιμήθηκα χθες το βράδυ από το άγχος μου. Τελικά δεν χρειάστηκε όνειρο για να κατακτήσω το πραγματικό μου όνειρο», εξομολογήθηκε ο νεαρός σεφ, λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. «Κάτι μου ‘λεγε ότι είχα κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και στις δύο δοκιμασίες, αλλά το κρατούσα για μένα! Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, αλλά κρατούσα χαμηλά την… μπάλα, γιατί είχα να κάνω και με τον καλύτερό μου φίλο στο παιχνίδι» έσπευσε να προσθέσει, αναφερόμενος στις δοκιμασίες του τελικού για να συνεχίσει: «Δεν το περίμενα, ήξερα ότι είχα κάνει μία καλή προσπάθεια. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που πήρα από αυτούς τους κριτές αυτή την ονειρική βαθμολογία. Ήταν ο καλύτερος, άριστος τρόπος για να κλείσει αυτός ο τελικός».

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου και η νίκη με το απόλυτο «30 στα 30»

Κλείσιμο
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης, το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου, αναδείχθηκε στον επόμενο Έλληνα MasterChef με 54 βαθμούς, αφήνοντας τον Σταύρο Γεωργίου στη δεύτερη θέση με 43 πόντους!

Η βαθμολογία για την πρώτη δοκιμασία
Σταυρής 21/30
Σταύρος 24/30

Η βαθμολογία για την δεύτερη δοκιμασία
Σταυρής 22/30
Σταύρος 30/30

Η συνολική βαθμολογία
Σταυρής 43
Σταύρος 54

Η συνολική βαθμολογία ανέδειξε νικητή τον Σταύρο Βαρθαλίτη μια διαφορά 11 βαθμών και με το να καταφέρνει το «απόλυτο» 30, λαμβάνοντας τρία 10αρια από τους κριτές, πετυχαίνοντας έτσι μια καθαρή νίκη.

MasterChef 4: Μεγάλος νικητής ο Σταύρος Βαρθαλίτης


Έχω τη μαγειρική τρέλα, ψάχνω τη μαγειρική ωριμότητα

Ποιος είναι όμως ο φετινός μεγάλος νικητής του MasterChef; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης λοιπόν, είναι Αθηναίος με καταγωγή από τη Σύρο και, όπως είχε πει στην πρώτη του γνωριμία με τους τρεις κριτές, πήγε στο MasterChef γιατί «έχω τη μαγειρική τρέλα και ψάχνω τη μαγειρική ωριμότητα».

Με το καλημέρα ξεχώρισε. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι είχε ένα στιλ διαφορετικό. Σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους πάλι όχι. Στην πρώτη του οντισιόν μπήκε να διαγωνιστεί φορώντας χαβανέζικο πουκάμισο και γυαλιά ηλίου τα οποία δεν έβγαζε ούτε και στους εσωτερικούς χώρους. Άλλωστε, θεωρεί τα γυαλιά ηλίου το γούρι του και γι' αυτό δεν τα αποχωρίστηκε ποτέ όλους τους μήνες που τον βλέπαμε στο διαγωνισμό, αν και οι κριτές αρχικά του είχαν ζητήσει να μην τα φοράει.

Η πασαρελίτσα και το χαβανέζικο πουκάμισο

«Έχεις έρθει με ένα στιλ που εμένα δεν δείχνει ώριμο, δεν κάνουμε πασαρελίτσα εδώ πέρα. Εγώ σε πλησίασα και είδα ένα κοντομάνικο που κρέμεται. Και βλέπω το σχεδόν ξυρισμένο στήθος σου και ένα πουκάμισο που έπεφτε πάνω από τις σάλτσες και δεν είναι καν κουμπωμένο. Αυτό δεν καταλαβαίνω. Τι πουλάς; Γιατί μπήκες με τα γυαλιά μέσα; Να τα είχες στην τσέπη σου. Σταύρο από εμένα έχασες από τη συμπεριφορά, από εμένα είναι όχι» του είχε πει, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Η διαφωνία του Κουτσόπουλου με τον Κοντιζά

«Δεν συμφωνώ με τον Σωτήρη. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο τι δοκιμάζω στο τέλος. Δηλαδή και στη ροή του παιχνιδιού, αυτό πάμε και κρίνουμε. Δεν ένιωσα ότι μας προσβάλει κάτι» είχε πει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Πάνο Ιωαννίδη έδωσαν στον Σταύρο Βαρθαλίτη τα δύο «ναι» που χρειαζόταν για να πάρει την πολυπόθητη ποδιά.

Το «όχι» που τον πείσμωσε

Τελικά ο Σταύρος Βαρθαλίτης είχε κερδίσει μία θέση στο φετινό MasterChef σερβίροντας στον Πάνο Ιωαννίδη, τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Σωτήρη Κοντιζά χτένια φρικασέ, με τους δύο πρώτους να του λένε ναι για την επόμενη φάση, ενώ ο Σωτήρης Κοντιζάς τον είχε αρχικά απορρίψει. Στη συνέχεια, ο Σταύρος εντάχθηκε στην ομάδα του Πάνου Ιωαννίδη και ο δρόμος για τον μεγάλο τελικό μόλις είχε ανοίξει.

Αυτή είναι η οντισιόν του Σταύρου Βαρθαλίτη
MasterChef 4 - Επεισόδιο 2 - Σταύρος - Audition


Στυλάτος μάγειρας που από τα 15 του ήξερε τι ήθελε να γίνει

Στο σύντομο βιογραφικό που παρατίθεται για κάθε παίκτη στο site του τηλεοπτικού διαγωνισμού, διαβάζουμε επίσης ότι ο «στυλάτος μάγειρας» όπως τον αποκαλούν, ήθελε από τα 15 του να ασχοληθεί με τη μαγειρική και ήξερε ότι θα τον κερδίσουν οι κουζίνες. Στο διαγωνισμό πήγε για να συνδυάσει δύο πράγματα, που του αρέσουν ιδιαίτερα στη ζωή του: τη μαγειρική και την τηλεόραση. Στόχος του, να πάρει από το MasterChef ό,τι καλύτερο μπορεί, από νέες γεύσεις, γνώσεις μέχρι και ευκαιρίες, που θα του εμφανιστούν μετά το διαγωνισμό. Για τις ευκαιρίες δεν ξέρουμε ακόμη, πάντως τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο τα πήρε σίγουρα!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης σε 9 προτάσεις

1. Ο Σταύρος είναι 24 ετών.
2. Κατάγεται από τη Σύρο.
3. Μένει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια.
4. Τα γυαλιά είναι το γούρι του.
5. Άνετος και με αυτοπεποίθηση, ο Σταύρος υποσχέθηκε να κερδίσει το έπαθλο του MasterChef!
6. Από τα 15 του ήθελε να ασχοληθεί με τη μαγειρική και ήξερε ότι θα τον κερδίσουν οι κουζίνες.
7. Στο MasterChef μπήκε για να συνδυάσει δύο πράγματα, που του αρέσουν ιδιαίτερα στη ζωή του: τη μαγειρική και την τηλεόραση.
8. Μέσα από το MasterChef είχε ως σκοπό να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Από νέες γεύσεις, γνώσεις μέχρι και ευκαιρίες, που θα του εμφανιστούν μετά το διαγωνισμό.
9. Κατά τη διάρκεια του MasterChef πήρε 8 κιλά.

Είχε ξαναδοκιμάσει στην τύχη του σε εκπομπή μαγειρικής

Να σημειώσουμε τέλος, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Σταύρο Βαρθαλίτη σε τηλεοπτική μαγειρική εκπομπή. Το 2017 είχε συμμετάσχει και στο Ζητείται Chef του Ant1, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει. Φαίνεται ότι τώρα ήταν η σειρά του…

Δείτε το βίντεο από το Ζητείται Chef

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης (MasterChef 2020) στην εκπομπή ''Ζητείται Chef'' του ΑΝΤ1 (2017).

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από το Instagram του

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#foodlife #picoftheday #foodie #cooklife #instacook instapic #electrametropolis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stavros Varthalitis (@stavrosvarthalitis) στις





Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#foodie #instacook #instapic #picoftheday #moodoftheday #foodman #eggs #bread #view #instalifo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stavros Varthalitis (@stavrosvarthalitis) στις





Δείτε βίντεο: Σταύρος Βαρθαλίτης: Βρήκε τη μαγειρική ωριμότητα και κέρδισε το ΜasterChef και τα 50.000 ευρώ
Σταύρος Βαρθαλίτης: Βρήκε τη μαγειρική ωριμότητα και κέρδισε το ΜasterChef και τα 50.000 ευρώ


Ειδήσεις σήμερα:

Ο αδίστακτος ψευτογιατρός αρνήθηκε στον 14χρονο να φάει ένα σουβλάκι πριν πεθάνει 

Απαγωγή Μαρκέλλας: Συνελήφθη η 33χρονη - Της έδωσε ναρκωτικά σε ρόφημα 

Master Chef 4: Νικητής ο έρωτας αλήτης, ο Σταύρος Βαρθαλίτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης