Σαρλότ Ράμπλινγκ: Το μποϊκοτάζ των Όσκαρ είναι ρατσιστικό απέναντι στους λευκούς

Σαρλότ Ράμπλινγκ: Το μποϊκοτάζ των Όσκαρ είναι ρατσιστικό απέναντι στους λευκούς

«Ίσως οι μαύροι ηθοποιοί φέτος να μην άξιζαν να μπουν στην τελική λίστα», είπε η γνωστή ηθοποιός, που είναι φέτος υποψήφια για τον ρόλο της στο «45 years»

Σαρλότ Ράμπλινγκ: Το μποϊκοτάζ των Όσκαρ είναι ρατσιστικό απέναντι στους λευκούς
Κατά του κινήματος #OscarsSoWhite που κατακρίνει τη «μονοχρωμία» στις λίστες υποψηφίων για τα Όσκαρ τάχθηκε την Πέμπτη η κορυφαία ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ, λέγοντας ότι το βρίσκει «ρατσιστικό απέναντι στους λευκούς».

Η Βρετανίδα σταρ, που είναι μια από τις φετινές υποψήφιες για το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου, είπε σε μια ραδιοφωνική της συνέντευξη σήμερα ότι το συγκεκριμένο κίνημα προσβάλλει τους λευκούς υποψήφιους που διεκδικούν φέτος το «χρυσό αγαλματάκι».

Η πρωταγωνίστρια του «45 years» πρόσθεσε ότι «αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά, ίσως οι μαύροι ηθοποιοί φέτος να μην άξιζαν να μπουν στην τελική λίστα».

Κλείσιμο
Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι η Ακαδημία πρέπει να εφαρμόσει κάποιο σύστημα με ποσοστώσεις, ήταν κατηγορηματική πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, αφού πλέον δεν υπάρχει ρατσισμός. «Γιατί να βάλουμε σε κατηγορίες τους ανθρώπους; Στις μέρες μας λίγο-πολύ είναι όλοι αποδεκτοί. Θα πρέπει δηλαδή να εκπροσωπούνται υποχρεωτικά όλες οι μειονότητες παντού;», τόνισε η Ράμπλινγκ.

Η Ράμπλινγκ είναι πρώτη ηθοποιός υψηλού προφίλ που τάχθηκε δημόσια εναντίον του κινήματος #OscarsSoWhite, το οποίο απολαμβάνει φέτος τη στήριξη πολλών μαύρων προσωπικοτήτων, όπως ο ηθοποιός Γουιλ Σμιθ, η σύζυγός το Τζέιντα Σμιθ και ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι.

Την περασμένη εβδομάδα το hashtag #OscarsSoWhite πρωταγωνίστησε στα social media, όταν αποκαλύφθηκε ότι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η λίστα των καλύτερων υποψηφίων ηθοποιών δεν περιλάμβανε εκπροσώπους καμίας άλλης φυλής, παρά μόνο της λευκής.

«Δεν μπορούμε πλέον να υποστηρίζουμε αυτόν τον θεσμό. Δεν θέλω να προσβάλλω τους φίλους μου, τον παρουσιαστή Chris Rock, τον παραγωγό Reggie Hudlin ούτε την Ακαδημία. Όμως, πώς είναι δυνατόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και οι 20 υποψήφιοι στις κατηγορίες των καλύτερων ηθοποιών να είναι λευκοί», διερωτήθηκε ο Lee μέσω του λογαριασμού του στο Instagram νωρίς τη Δευτέρα. «Σαράντα λευκοί ηθοποιοί και κανένας από άλλη φυλή. Δηλαδή εμείς δεν έχουμε ταλέντο; Τι στο δ..λο;» έγραψε με έντονα ενοχλημένο ύφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης