Βλήματα στη Σαουδική Αραβία: Το δημόσιο υπέστη ζημία... 700 εκατ. ευρώ υποστηρίζει ο μεσάζων

Βλήματα στη Σαουδική Αραβία: Το δημόσιο υπέστη ζημία... 700 εκατ. ευρώ υποστηρίζει ο μεσάζων

Η συμφωνία για τα βλήματα, ύψους €66 εκατ, αφορούσε ένα από τα είδη που ήθελαν οι αγοραστές, ισχυρίζεται ο Βασίλειος Παπαδόπουλος - «Οι δυνατότητες της εταιρείας μου δεν είναι μόνο με τη Σαουδική Αραβία, είναι και με άλλες χώρες» υποστηρίζει ο ενδιάμεσος

Βλήματα στη Σαουδική Αραβία: Το δημόσιο υπέστη ζημία... 700 εκατ. ευρώ υποστηρίζει ο μεσάζων
Το δημόσιο υπέστη ζημία τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ από δυνητικές πωλήσεις στρατιωτικού υλικού, υποστηρίζει ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, μεσάζων στην υπόθεση της εκποίησης βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

Με δηλώσεις του στη realnews, ο ενδιάμεσος στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στο Ριάντ, ισχυρίζεται ότι «μέσα στη λάσπη χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια, χρήματα του ελληνικού δημοσίου». Πώς... χάθηκαν τα δυνητικά έσοδα;

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης μιας εταιρείας (Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ) με μηδενικό τζίρο το 2016, «το υπουργείο Άμυνας έβγαλε λίστα υλικών που δεν χρειάζεται, αυτή παραδόθηκε επισήμως και βάση αυτής θέλησε η Σαουδική Αραβία να αγοράσει, ακολουθώντας βήμα-βήμα την προβλεπόμενη διαδικασία».
Κλείσιμο

«Η συγκεκριμένη λίστα που ανήρτησε το υπουργείο αφορούσε καμιά εικοσιπενταριά είδη» ισχυρίζεται ο κ. Παπαδόπουλος χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ποιος είναι αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός που επρόκειτο να εκποιηθεί και από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει... 700 εκατ. ευρώ.

«Οι δυνατότητες της εταιρείας μου δεν είναι μόνο με τη Σαουδική Αραβία, είναι και με άλλες χώρες. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για να εκποιηθούν αυτά τα προϊόντα» λέει ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος προφανώς επιχειρώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι τη μια έστελνε επιστολές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σαν εκπρόσωπος της Ιορδανίας και την άλλη ζητούσε τα ίδια ακριβώς πυρομαχικά για τη Σαουδική Αραβία.

«Εκεί που φτάσαμε, όμως, δεν έγινε τίποτα. Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που τορπίλισαν όλη αυτήν την προσπάθεια», δηλώνει ο Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Ο μεσάζων προσπαθεί να δικαιολογήσει και τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της «Ολυμπιακής Βιομηχανίας» ζητούσε να αγοράσει 300.000 βλήματα των 105mm αλλά η επίσημη αποστολή της Σαουδικής Αραβίας που έφτασε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 29 Αυγούστους ζήτησε μόλις 100.000 βλήματα. Όπως υποστηρίζει ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, το Ριάντ ζήτησε την άμεση παράδοση 100.000 βλημάτων, έστω και ως μέρος της υπάρχουσας διακρατικής συμφωνίας, κάτι που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αποδεικνύει την αναγνώριση εκ μέρους τους της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί. 

Ο ενδιάμεσος υποστηρίζει ότι η εξουσιοδότηση που είχε λάβει από σμήναρχο της Σαουδικής Αραβίας, για να διαπραγματευθεί και όχι για να υπογράψει τη διακρατική συμφωνία, είναι κανονική. «Επί 9 μήνες η ελληνική πλευρά ήλεγχε τα έγγραφά μου, τις πιστοποιήσεις μου. Αν ένα δεν πληρούσε το πλαίσιο του νόμου, η πολιτεία μπορούσε να ζητήσει τη διόρθωση, την απόρριψη ή την επανέκδοσή του». Προσθέτει δε, πως η συμφωνία παραμένει σε ισχύ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης