Χειροπέδες σε αλλοδαπούς για εμπόριο λαθραίων τσιγάρων

Χειροπέδες σε αλλοδαπούς για εμπόριο λαθραίων τσιγάρων

Κατασχέθηκαν 3.765 πακέτα τσιγάρων 754 συσκευασίες καπνού  διαφόρων εταιρειών, το ποσό των 723 ευρώ - Συνελήφθησαν τέσσερις Πακιστανοί, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο 

Χειροπέδες σε αλλοδαπούς για εμπόριο λαθραίων τσιγάρων
Κύκλωμα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, προχωρώντας σε τέσσερις συλλήψεις Πακιστανών, ηλικίας από 17 έως 34 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και προστασίας του ατόμου από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κλείσιμο
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 40 και 45 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης κατάλληλων πληροφοριών, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και χρησιμοποιούσαν τα τρία σπίτια, όπου διέμεναν στην Αττική, ως χώρους αποθήκευσης. 

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν χθες στις παραπάνω οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.765 πακέτα τσιγάρων 754 συσκευασίες καπνού  διαφόρων εταιρειών, το χρηματικό ποσό των 723 ευρώ και χαρτονόμισμά των 20 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση - «Μίνι Μάρκετ», που διατηρεί ο 45χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καταγραφικό μηχάνημα με οθόνη, τρεις κάμερες και 18 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιημένες σε διάφορα ονόματα, που διατίθονταν προς πώληση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ τα κατασχεθέντα λαθραία καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Αθηνών, για να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης