«Βομβαρδισμένη» Ερμού: Αστυνομία δεν υπήρχε, καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες
Αγώνας δρόμου για να επισκευασθούν δεκάδες καταστήματα - Βαριές οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ- Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών οι ζημιές μετά τα προχθεσινά επεισόδια ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ
κατά τη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων στην Ερμού καταγγέλλουν μπροστά από τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους οι καταστηματάρχες λέγοντας ότι νιώθουν απροστάτευτοι.
Να θυμίσουμε ότι αργά το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν στο Σύνταγμα σοβαρά επεισόδια κατά την πορεία συμπαράστασης στην
Ηριάννα, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έσπασαν δεκάδες βιτρίνες στην Ερμού. Οι ζημιές είναι τεράστιες, καθώς με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά «κατέβαζαν» αδιακρίτως όλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων κατά μήκος του πιο εμπορικού δρόμου της Αθήνας.
Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών οι ζημιές ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ ενώ πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που έχασαν ημερομίσθια.
«Την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν διμοιρίες στη Νίκης, οι οποίες δεν αντέδρασαν… Οι νεαροί ανέβηκαν ανενόχλητοι από το Μοναστηράκι έως τη Νίκης καταστρέφοντας, με τους αστυνομικούς να αντιδρούν μόνο όταν φτάνουν κοντά στο υπουργείο Οικονομικών» κατήγγειλλαν οι καταστηματάρχες.
«Πληρώνουμε φόρους, συντηρούμε εργαζομένους, όμως είμαστε απροστάτευτοι» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ένας έμπορος. «Κάνανε τη δουλειά τους και οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα, πουθενά η αστυνομία» ανέφερε ένας άλλος.
Για αποκαρδιωτική εικόνα που έκανε κακό στη χώρα, γυρίζοντάς μας πίσω στο 2008 και το 2009, έκανε λόγο στον σταθμό μας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.
«O πιο εμπορικός δρόμος της χώρας έγινε λαμπόγυαλα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι η ζημιά για την τουριστική εικόνα της χώρας είναι μεγάλη.
Ανακαλύπτουμε νέες συνταγές για cocktails χωρίς αλκοόλ συνδυάζοντας φρούτα, αρωματικά και φυσικώς ανθρακούχο νερό - Δημιουργούμε μοναδικούς συνδυασμούς για κάθε γιορτινή στιγμή, βήμα βήμα.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος με ένα οργανωμένο δίκτυο συλλέγει τρόφιμα που θα χάνονταν, τα διανέμει σε κοινωνικές δομές σε όλη τη χώρα και προσφέρει καθημερινά τρόφιμα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη
Η Nova σε συνεργασία με το PADU φέρνουν δεκάδες προσφορές και exclusive Nova Deals σε κορυφαία brands, με παρουσία σε περισσότερα από 1000 σημεία εξαργύρωσης.