Από την τηλεόραση, επιχειρηματίας στη Σαντορίνη: Η δημοσιογράφος που τα «βρόντηξε» και έφυγε

Από την τηλεόραση, επιχειρηματίας στη Σαντορίνη: Η δημοσιογράφος που τα «βρόντηξε» και έφυγε

Δημοσιογράφος, με 20ετή πείρα στην τηλεόραση, δίνει μια νέα ευκαιρία σε εκείνη και την οικογένειά της - Η Πόλυ Λινοξυλάκη εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην παραγωγή των δελτίων ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1

Από την τηλεόραση, επιχειρηματίας στη Σαντορίνη: Η δημοσιογράφος που τα «βρόντηξε» και έφυγε
Σε μια περίοδο που στην ελληνική αγορά εργασίας και δη στον δημοσιογραφικό χώρο τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, μια συνάδελφος με 20ετή πείρα στην τηλεόραση του Ant1 αποφάσισε να αφήσει το κοντρόλ και τις μονταζιέρες για να δοκιμάσει τις ικανότητες της και στο επιχειρείν δημιουργώντας έναν χώρο μόδας στη μοναδική καλντέρα, στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

«Η αλλαγή καριέρας δεν είναι «ταμπού» στις μέρες μας» λέει στο protothema.gr
Κλείσιμο
η δημοσιογράφος Πόλυ Λινοξυλάκη. «Αρκετοί συνάδελφοι σκέφτονται τελευταία όπως κι εγώ μπαίνοντας στη διαδικασία του σχεδιασμού της επόμενης μέρας για να μπορέσουν να δουν τον εαυτό τους μέσα σε ένα νέο και διαφορετικό επαγγελματικό περιβάλλον».
 
Και δεν είναι και λίγοι όσοι άλλαξαν επάγγελμα μέσα στην κρίση γιατί είδαν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα σαν μια ευκαιρία για να  ρίξουν μια νέα ζαριά ευελπιστώντας στο καλύτερο.



Για πάνω από δύο δεκαετίες, η Πόλυ Λινοξυλάκη εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην παραγωγή των δελτίων ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Όμως πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να αφήσει πίσω της την δημοσιογραφία και να δημιουργήσει  με τον σύζυγο της, επίσης δημοσιογράφο, Ηλία Γαλαμανώλη, στο πιο ψηλό σημείο της Σαντορίνης, στην Καλντέρα στο Ημεροβίγλι, έναν υπέροχο χώρο μόδας, τη boutiqueSandLily. Συγκεκριμένα το κατάστημα άνοιξε μέσα σε χώρο 15 τμ, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως ξενώνα και αποτελεί τμήμα της οικείας τους. Έτσι απέφυγαν και το δυσβάσταχτο βάρος των υψηλών ενοικίων στην περιοχή της Καλντέρας που υπολογίζονται από 2.000 ευρώ και πάνω, για λίγα μόλις τ.μ.  





Κανείς από τους δυο τους δεν είχε ποτέ σκεφτεί ότι θα ξεκινούσαν την επιχείρηση τους σε ένα νησί που μέχρι πριν από λίγους μήνες επισκέπτονταν μόνο για τις καλοκαιρινές τους  διακοπές.

« Η ιδέα του να ανοίξουμε ένα κατάστημα, γεννήθηκε πολύ αυθόρμητα» εξηγεί η Πόλυ Λινοξυλάκη. Για να προσθέσει: «Πάντα θέλαμε να κάνουμε κάτι δικό μας, να στηριχθούμε στα πόδια μας και να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση με τις δυνάμεις μας. Το να μην εξαρτάσαι από κάποιον και να στηρίζεσαι στον εαυτό σου είναι μοναδικό συναίσθημα.Στη boutiqueSandLily ξεκινήσαμε µε θετική σκέψη, θέλοντας να δείξουμε σε όλους ότι η χώρα μας δημιουργεί, πρωτοπορεί και παράγει ποιοτικά ρούχα αλλά και κοσμήματα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι σχεδιαστές, με πάρα πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές, που αξίζει να τις γνωρίσουν και στο εξωτερικό. Μάλιστα το πρώτο πράγμα που ρωτούν οι πελάτες μας είναι αν τα προϊόντα μας είναι Ελληνικά»

 

 
Παρά τις αρχικές δυσκολίες η μικρή αυτή επιχείρηση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της.

 
«Στην αρχή έχεις πολύ άγχος αλλά πρέπει να έχεις και πολύ υπομονή.  Σιγά σιγά, ακούγοντας τη γνώμη των πελατών και βλέποντας τους να έρχονται και να ξαναέρχονται, έρχεται και η ικανοποίηση», καταλήγει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης