Γνωστός επιχειρηματίας ο πέμπτος νεκρός της κακοκαιρίας

Γνωστός επιχειρηματίας ο πέμπτος νεκρός της κακοκαιρίας

Ο 30χρονος Σπύρος Βαλιμήτης είχε κάνει θραύση στο διαδίκτυο με βίντεο που παρουσίαζε την επιχείρησή του - Έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στις Βρυσούλες Ξυλοκάστρου

Γνωστός επιχειρηματίας ο πέμπτος νεκρός της κακοκαιρίας
Ο 30χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας Σπύρος Βαλιμήτης είναι ο πέμπτος νεκρός από την κακοκαιρία που σαρώνει την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Ο άτυχος Βαλιμήτης είχε γίνει γνωστός από το βίντεο πριν από δύο χρόνια στο οποίο διαφήμιζε με μοναδικό τρόπο την ταβέρνα του στις Βρυσούλες Ξυλοκάστρου εκεί όπου έμελε να χάσει και τη ζωή του.

Κλείσιμο


Ο 30χρονος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής όταν σύμφωνα με τις ενδείξεις προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο σε μικρή απόσταση από το σπίτι του αφού είδε μπροστά του τα ορμητικά νερά ενός χειμάρου. Ήταν, όμως, τέτοια η ένταση του υδάτινου όγκου που παρασύρθηκε σε μεγάλη απόσταση. Είναι ενδεικτικό ότι οι πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό του στις 22:30 στο ποτάμι Φόνισσα, περίπου 16 χιλιόμετρα μακριά, στο χωριό Καμάρι Ξυλοκάστρου.

Κατολισθήσεις και καταστροφές στην Καλαμπάκα   
Κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις ρεμάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, διακοπή κυκλοφορίας προς Αμπέλια και Καστανιά. Αυτό είναι ένα τμήμα της εικόνας που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Επίσης έχουν ξεχειλίσει ρέματα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει και καταστραφεί δρόμοι εντός οικισμών αλλά και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό Δίκτυο.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Διάβα - Αμπελίων - Καστανιά τμήματα του οποίου καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως μια γέφυρα στην περιοχή «Χάνια» Κρύας Βρύσης.

Επίσης καθ' όλο το μήκος του δικτύου το οδόστρωμα έχει σκεπαστεί με φερτές ύλες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την κυκλοφορία απαιτώντας ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στην περιοχή. Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο Αμπέλια - Κάμπος Ελαφίου - Καστανιά - Καλομοίρα.





Στον Κλεινοβό, ένα σπίτι σχεδόν έχει ξεθεμελιωθεί ολοσχερώς, όπως και άλλα κτίσματα που βρίσκονταν δίπλα, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια κατά μήκος του ρέματος πλημμύρισαν, αποθηκευτικοί χώροι το ίδιο, κατολισθήσεις επί του οδικού δικτύου Αμπελίων προς Κλεινοβό - Χρυσομηλιά.

Πολλές καταστροφές καταγράφονται και στην Διάβα καθώς όλα τα κάθετα προς τον Πηνειό ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή «Αλώνια». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, βιοτεχνίες, αμπέλια, να παρασυρθούν κυψέλες, να πνιγούν πουλερικά και κηπευτικά να σκεπαστούν με νερό. 

Ακόμα, στην Διάβα φούσκωσε το κεντρικό ρέμα που ξεκινά από τα «Πλατάνια» και καταλήγει στην περιοχή «Σελιγκάτα» υπερχειλίζοντας στο σημείο της γέφυρας , στην είσοδο του χωριού.
 
Πέντε χωριά επλήγησαν στα Τρίκαλα
Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε πέντε χωριά του Δήμου Τρικκαίων από τις έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες ώρες. Η Φωτάδα κυρίως, αλλά και το Καλονέρι, το Γενέσι, το Ρίζωμα και ο Πλάτανος, βίωσαν τα αποτελέσματα της απίστευτα μεγάλης ποσότητας νερού που έφτασε μέσω των ποταμών στα χωριά. 

Σημειώνεται, ακόμη, ότι οι πλημμύρες δημιούργησαν προβλήματα και στην κίνηση οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα χωραφιών.

Ο Δήμος Τρικκαίων υπέβαλλε μέσω της ΠΕ Τρικάλων, αίτημα στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, των πληγεισών περιοχών.





«Ποτάμι» η εθνική οδό Λαμίας-Καρπενησίου

Σε απροσπέλαστο ποτάμι μετατράπηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου, εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης.

Από την αερογέφυρα του Σταυρού μέχρι και το Λιανοκλάδι, ο δρόμος γέμισε νερά, πέτρες και χώματα. Τα οχήματα που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το σημείο, ακινητοποιήθηκαν και οι οδηγοί τους εγκλωβίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ορισμένα σημεία το νερό έφτασε και το ενάμιση μέτρο.

Σε αστυνομία και πυροσβεστική,σήμανε συναγερμός, καθώς αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για οδηγούς που κινδύνευαν. Με δυσκολία τα πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα ακινητοποιημένα οχήματα, ενώ στα νερά εγκλωβίστηκε και ένα περιπολικό που προσπαθούσε βοηθήσει τους οδηγούς.

Η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λαμίας- Καρπενησίου.

Στις 9 περίπου και μετά από μια ώρα καταρακτώδους βροχής, τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν.Αστυνομικοί και πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν μεχρι τα ακινητοποιημένα οχήματα. Όπως διαπιστώθηκε όλοι οι οδηγοί ήταν καλά στην υγεία τους, αν και σε κατάσταση σoκ.

Συνεργεία του δήμου Λαμίας και της περιφέρειας Στερεάς, επιασαν  γρήγορα δουλειά προκειμένου να απομακρύνουν τα νερά και τις φερτές ύλες από το οδόστρωμα και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.


Δηλώσεις για τις καταστροφές στο δρόμο Λαμίας... από LAMIASTARGR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης