Εκδίδονται στην Κύπρο Μπουλούτας και Φόρος

Εκδίδονται στην Κύπρο Μπουλούτας και Φόρος

Για την υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας - Πρόκειται να δικαστούν για 2 από τα 4 αδικήματα που τους εκζητούν οι κυπριακές αρχές

Εκδίδονται στην Κύπρο Μπουλούτας και Φόρος
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε να  εκδοθούν στην
Κύπρο τα δύο πρώην διευθυντικά στελέχη της  Λαϊκής  Τράπεζας  Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκου Φόρος, προκειμένου να δικαστούν στην Κύπρο  για 2 από τα 4 αδικήματα  που τους εκζητούν οι Κυπριακές αρχές.

Κατόπιν αυτού, οι κ.κ. Μπουλούτας και Φόρος θα συλληφθούν προκειμένου να οδηγηθούν στην Μεγαλόνησο, καθώς έχουν εκδοθεί σε βάρος τους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Οι  κ.κ. Μπουλούτας και Φόρος είναι  συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου και φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο.
Κλείσιμο

Οι Κυπριακές αρχές τους αποδίδουν τις κατηγορίες: 1) της χειραγώγησης της αγοράς, 2) της συνωμοσίας προς καταδολίευση, 3) της παρουσίαση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της Τράπεζας και 4) της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών.

Όμως, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε ομόφωνα  ότι ο κ. Μπουλούτας και κατά πλειοψηφία (4-1) ο κ. Φόρος πρέπει να εκδοθούν μόνο για δυο αδικήματα και συγκεκριμένα για «χειραγώγηση αγοράς» και «ανακριβείς ανακοινώσεις προς το κοινό».  

Ακόμη, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημα των δύο στελεχών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας να γίνουν στην Ελλάδα τόσο οι ανακριτικές πράξεις, όσο και η δίκη τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο κ. Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης