Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αγρίνιο

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αγρίνιο

Αρχηγός ήταν ένας 37χρονοςμε πλούσιο παρελθόν σε εκβιασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αγρίνιο
Πάνω από 30 κιλά χασίς και μισό κιλό κοκαΐνης είχαν διακινήσει στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, αποκομίζοντας κέρδη ύψους 140.000 ευρώ! 

Αρχηγός της ήταν ένας 37χρονος με πλούσιο παρελθόν σε εκβιασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, ενώ και οι συνεργοί του ήταν σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών.

Εκτός από τον αρχηγό και τον 41χρονο αδελφό του που νόθευε, συσκεύαζε και μοίραζε τα ναρκωτικά στους συνεργούς του και σε αγοραστές, συνελήφθησαν ακόμη οκτώ Έλληνες ηλικίας 25, 29, 30 37, 50, 56 και 60 ετών. Ο 56χρονος ήταν ο καλλιεργητής και τον Αύγουστο είχε συλληφθεί για καλλιέργεια 338 δενδρυλλίων και κατοχή 461 γραμμαρίων κάνναβης σε μια φυτεία στο Πράντικο Αιτωλοακαρνανίας. Στη σπείρα συμμετείχε και ένας 27χρονος που είχε συλληφθεί στο Αγρίνιο πριν από έξι μήνες με κοκαΐνη βάρους 4,7 γραμμαρίων και 3.820 ευρώ, αλλά έδειχνε ότι είχε αδρανοποιηθεί. Ακόμη, συνελήφθη ένας 68χρονος που αγόρασε 30 γραμμάρια κάνναβης και ταυτοποιήθηκαν άλλοι 32 αγοραστές ναρκωτικών! 

Κλείσιμο
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία 


Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 22 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 32 κάρτες sim, που άνηκαν σε αλλοδαπούς και τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να συνομιλούν με κώδικες, ώστε να μην εντοπίζονται. Μάλιστα, νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδά τους από την πώληση των ναρκωτικών αγοράζοντας τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα, δυο φορτηγά, επτά μοτοσικλέτες και ένα σκάφος! Όλα έχουν κατασχεθεί, μαζί με δυο κυνηγετικά όπλα, ένα μαχαίρι, 8.000 ευρώ και 700 λέκε Αλβανίας. 

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή στην Ελλάδα, μεταφορά, κατοχή, νόθευση, καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομη οπλοκατοχή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης