Θα ξεπουλούσε 15 αρχαίους αμφορείς

Θα ξεπουλούσε 15 αρχαίους αμφορείς

Ένα μικρό μουσείο με εκθέματα σημαντικής αρχαιολογικής αξίας είχε στήσει μέσα στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Καντάνου- Σελίνου στα Χανιά

Θα ξεπουλούσε 15 αρχαίους αμφορείς
Ένα μικρό μουσείο με εκθέματα σημαντικής αρχαιολογικής αξίας είχε στήσει μέσα στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Καντάνου- Σελίνου στα Χανιά ένας 67χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος είχε σκοπό να τα βγάλει στο «σφυρί»!

Μόλις δέχθηκαν πληροφορίες για τα παράνομα σχέδια του αρχαιοκάπηλου, οι αστυνομικοί έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του μαζί με κλιμάκιο Αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων. Εκεί βρήκαν 15 πήλινους αμφορείς οι οποίοι χρονολογούνται γύρω στους Κλασικούς χρόνους και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στον 4ο αιώνα π.Χ..

Ο 67χρονος παραδέχθηκε ότι είχε βρει μόνος του τα πολύτιμα αντικείμενα, αλλά δεν αποκάλυψε αν προέρχονται από λαθρανασκαφές και πού είχαν γίνει αυτές. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ οι αμφορείς  αποδόθηκαν στην τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων που διενεργεί πραγματογνωμοσύνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης