Κατεπείγουσα προκαταρκτική και πειθαρχική έρευνα για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Κατεπείγουσα προκαταρκτική και πειθαρχική έρευνα για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Η κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα - Διατάχθηκε και κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική και πειθαρχική έρευνα για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη.

Η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ενώ παράλληλα επισυνάπτει δημοσιεύματα του διαδικτύου για το επίμαχο θέμα.

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να αναλάβει εισαγγελέας εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της Βίκυ Σταμάτη και τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξή της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων.

Η εισαγγελέας ζητά να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.
Κλείσιμο

Διατάχθηκε και και κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη

Εν τω μεταξύ διατάχθηκε και κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι «ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2.4.2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:«Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας».

Κάθε απόδραση, επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος, «συνιστά μια αστοχία».

Τέλος αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι «στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ’ αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης