Με καταιγίδες στην κάλπη - Η κακοκαιρία έστειλε στην εντατική 38χρονο

Με καταιγίδες στην κάλπη - Η κακοκαιρία έστειλε στην εντατική 38χρονο

Παρασύρθηκε από τον αέρα και τα κύματα ενώ έκανε σερφ στην Μυτιλήνη - Ξήλωσε σπίτια και δέντρα κι έβγαλε καϊκια στη στεριά ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο - Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Με καταιγίδες στην κάλπη - Η κακοκαιρία έστειλε στην εντατική 38χρονο
Μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που τις τελευταίες ώρες πλήττει την χώρα, με το πιο σοβαρό περιστατικό να έρχεται από τη Μυτιλήνη, όπου ένας 38χρονος παρασύρθηκε σήμερα από τα τεράστια κύματα.

Σύμφωνα με το 
kalloninews.gr ο άνδρας πήγε στην Σκάλα Καλλονής για να κάνει κάιτ-σερφ. Ωστόσο, ενώ έκανε το αγαπημένο του σπορ, έπιασε ξαφνικά ένας δυνατός αέρας ο οποίος κυριολεκτικά τον σήκωσε από την επιφάνεια της θάλασσας και να τον έριξε πάνω σε μια κολόνα της ΔΕΗ!

Ο 38χρονος υπέστη αρχικά ηλεκτροπληξία και στη συνέχεια έπεσε με δύναμη από μεγάλο ύψος στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύεται τώρα στην εντατική του Βοστάνειου νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Κλείσιμο
Στιγμές αγωνίας για 160 επιβάτες αεροπλάνου

Εν τω μεταξύ, χθες, 160 επιβάτες οι οποίοι ταξίδευαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης έζησαν στιγμές αγωνίας όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν δεν μπορούσε να προσγειωθεί λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στην τρίτη προσπάθεια το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί, όμως οι αναταράξεις ήταν τόσο μεγάλες, που δεν μπορούσε να παραμείνει σε σταθερή τροχιά, αναστατώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. Μόλις αυτό «πάτησε» έδαφος, αρκετοί ξέσπασαν σε κλάματα από την τεράστια αγωνία, και όλοι μαζί σε χειροκροτήματα, καθώς η εμπειρία ήταν πολύ τρομακτική. 

Ούτε από αέρος μπόρεσε να πάει η δικαστική αντιπρόσωπος στην Αγία Ρουμέλη

Τεράστιο πρόβλημα έχουν δημιουργήσει οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στη δικαστική αντιπρόσωπο να φτάσει στην Αγία Ρουμέλη για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Συγκεκριμένα, επιχειρήθηκε σήμερα να μεταβεί η δικαστική αντιπρόσωπος και το εκλογικό υλικό με σκάφος του λιμενικού.

Ωστόσο, οι άνεμοι που έπνεαν ήταν τόσο θυελλώδεις που δεν επέτρεψαν στο σκάφος να πλησιάσει στην υποτυπώδη προβλήτα της Αγίας Ρουμέλης, λόγω του κυματισμού.

Ετσι έγινε προσπάθεια να γίνει η μεταφορά με ελικόπτερο από το Ηράκλειο. Όμως ούτε από αέρος κατέστη δυνατή η μεταφορά στην Αγία Ρουμέλη λόγω καιρού.

Αποφασίστηκε λοιπόν το πρωί της Κυριακής στις 6.00 να επιχειρηθεί η μεταφορά της δικαστικής αντιπροσώπου με ελικόπτερο Super Puma.

Ακόμα και αν αυτή η προσπάθεια πέσει στο κενό τότε η δικαστική αντιπρόσωπος θα υποχρεωθεί να φτάσει στην περιοχή με τα πόδια διασχίζοντας το μονοπάτι που απαιτεί περίπου 2-2.30 ώρες πεζοπορία.

Ανησυχούν οι εκλογείς

Μάλιστα, σύμφωνα με το flashnews.gr, ανησυχία επικρατεί και στους εκλογείς που ψηφίζουν στην Αγία Ρουμέλη αλλά κατοικούν αλλού.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση ήταν αδύνατη σήμερα και με αγωνία περιμένουν να δουν τι καιρός θα επικρατεί αύριο και αν θα μπορέσουν να πάνε στην Αγία Ρουμέλη με πλοίο για να ψηφίσουν.



Άνω-κάτω το Λιμάνι του Κατακόλου από τους ισχυρούς ανέμους

Σπίτια χωρίς στέγη, δέντρα ξεριζωμένα, κολόνες ηλεκτροφωτισμού πεσμένες και απίστευτες ζημιές, μέσα στο χώρο του Λιμανιού του Κατακόλου, άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή χθες τα ξημερώματα.


 
Με το πρώτο φως της ημέρας, φάνηκε η εικόνα της καταστροφής με τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που βρίσκονταν στην μανία του κυκλώνα να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ανεμοστρόβιλος, ξεκίνησε από την πλευρά του Φάρου του Κατακόλου, στο βουνό και συνέχισε μια ευθεία πορεία περνώντας δίπλα από το κτίριο του Λιμεναρχείου, κατευθύνθηκε προς την μαρίνα όπου κατέστρεψε βάρκες και κιόσκια και στη συνέχεια κατέληξε στην περιοχή της Συκιάς όπου «χτύπησε» σπίτια και δέντρα.

Μάλιστα, «φτερό στον άνεμο» έγινε και η στέγη του φυλακίου του Λιμενικού Σώματος Κατακόλου η οποία εντοπίστηκε 400 μέτρα μακριά! Διαβάστε περισσότερα στο patrisnews.com





Βροχές, καταιγίδες και χιόνια την Κυριακή

Πάντως, άστατος θα είναι και αύριο ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χωρά την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης κυρίως μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 700μ). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν στην αρχή της ημέρας και στα ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 700μ). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές παρουσιάζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Τη Δευτέρα στην ανατολική νησιωτική χωρά προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές αρχικά στα δυτικά με βαθμιαία επέκταση και στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ οι 
άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης