Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, του ΥΠΟΙΚ και της Τράπεζας της Ελλάδος εκβίαζαν επιχειρηματία

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, του ΥΠΟΙΚ και της Τράπεζας της Ελλάδος εκβίαζαν επιχειρηματία

Απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μίζα 60.000 ευρώ, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβάλουν πρόστιμο ενός εκατ.ευρώ - Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες δωροληψίας και εκβίασης - Τι υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, του ΥΠΟΙΚ και της Τράπεζας της Ελλάδος εκβίαζαν επιχειρηματία
Δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, μια λογίστρια, ένας υπάλληλος της τράπεζας της Ελλάδος και ένας του υπουργείου Οικονομικών συνελήφθησαν από το Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας γιατί εκβίαζαν επιχειρηματία που ασχολείται με οικοδομικές κατασκευές στον Πειραιά προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. 

Πρόκειται για 68χρονη λογίστρια, τον 74χρονο σύζυγό της, συνταξιούχο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, τον 43χρονο γιο της, υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, δύο υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. (52χρονη και 44χρονο), καθώς και 54χρονο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών. 

Είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι δυο παραπάνω υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα. Ειδικότερα, σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, «μεταφέρθηκε» στον επιχειρηματία η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το πρωί της Δευτέρας, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ. Ακολούθως, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και στη συνέχεια οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικη δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ' επάγγελμα με ωφέλημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού, της εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης του εξαναγκαζόμενου κατ' επάγγελμα από κοινού και της άμεσης συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, όλοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται. Οι τρεις εμπλεκόμενοι με το λογιστικό γραφείο, φέρονται να υποστηρίζουν ότι ήταν απλώς ενδιάμεσοι στη συναλλαγή χωρίς να έχουν άλλη ανάμειξη στην εκβίαση ή οικονομικό όφελος. Υποστηρίζουν ότι η συνεργασία τους με τον επιχειρηματία εκτείνεται σε βάθος 25ετίας και ότι απλώς ενημέρωσαν τον πελάτη τους, όταν ενημερώθηκαν από συγκατηγορούμενο τους υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ότι πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης