Τέσσερις νεκροί σε πέντε εβδομάδες από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τέσσερις νεκροί σε πέντε εβδομάδες από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Και τα τέσσερα θύματα ήταν άνω των 70 ετών και αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας

Τέσσερις νεκροί σε πέντε εβδομάδες από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Με σύμμαχό της την καλοκαιρία, την υγρασία και τις σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, συνεχίζεται η επέλαση του ιού του Δυτικού Νείλου μέσω των κουνουπιών στη χώρα μας, με τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, της Ηλείας, της Ροδόπης και της Ξάνθης να βρίσκονται «στο κόκκινο».
 
Τέσσερις άνθρωποι, άνω των 70 χρόνων και με προβλήματα υγείας, έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές που εμφάνισαν μετά τη μόλυνσή τους με τον ιό του Δυτικού Νείλου τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.
 
Κλείσιμο
Συνολικά, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται σε 15, με όλους τους ασθενείς πλην ενός να εμφανίζουν μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και άλλες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.
 
Δυναμική πορεία καταγράφει ο ιός των κουνουπιών και στην Ευρώπη, καθώς κρούσματα της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου αναφέρονται στη Ρωσία, τη Σερβία, τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Ιταλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης