Στο εδώλιο και πάλι ο Χτενάς για τις τέσσερις δολοφονίες στη Θάσο

Στο εδώλιο και πάλι ο Χτενάς για τις τέσσερις δολοφονίες στη Θάσο

Ο επιχειρηματίας θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο μετά την έφεση που άσκησε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης

Στο εδώλιο και πάλι ο Χτενάς για τις τέσσερις δολοφονίες στη Θάσο
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει εκ νέου ο 57χρονος Καβαλιώτης επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς μετά τη έφεση που άσκησε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης Γιώργος Καντζίδης στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Δράμας με την οποία αθώωσε τον επιχειρηματία λόγω αμφιβολιών για τις κατηγορίες της τριπλής δολοφονίας στη Θάσο στις 16 Ιουνίου 2001 και για το έγκλημα με θύμα τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Γιώργο Σιδηρόπουλο στην Καβάλα στις 27 Ιουλίου 2002.

Ο Ανδρέας Χτενάς αθωώθηκε με ψήφους 6 έναντι 1 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας στις 27 Ιουνίου, ωστόσο το γεγονός ότι η εισαγγελέας της έδρας Χριστίνα Καπαμά είχε προτείνει την καταδίκη του επιχειρηματία στάθηκε η αφορμή για την άσκηση έφεσης από τον αντιεισαγγελέα εφετών Θράκης, Γιώργο Καντζίδη.

Στο σκεπτικό της έφεσης, ο κ. Καντζίδης επισημαίνει ότι έγινε κακή εκτίμηση των στοιχείων της δικογραφίας από την πλειοψηφία του δικαστηρίου και ότι οι ενδείξεις μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν ενοχή του κατηγορούμενου, ενώ σημειώνει ότι τα στοιχεία πρέπει να επανεκτιμηθούν από ανώτερο δικαστήριο.

Έτσι, η πολύκροτη υπόθεση των τεσσάρων δολοφονιών θα εξεταστεί εκ νέου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ακόμα δικάσιμος.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης