ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Η Αστυνομία αναγνώρισε τρομοκράτες από το χτύπημα στην οδό Αμερικής

Η Αστυνομία αναγνώρισε τρομοκράτες από το χτύπημα στην οδό Αμερικής

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ότι δύο από τα μέλη της ομάδας υποστήριξης στην έκρηξη του παγιδευμένου ΙΧ έξω από την ΤτΕ είναι άνδρες του Νίκου Μαζιώτη – Κερδίζει πόντους το σενάριο σύμπραξης Μαζιώτη–Χριστόδουλου Ξηρού – Φόβοι για νέα χτυπήματα κατά οικονομικών στόχων ή αστυνομικών

Παρελθόν, πριν καν γίνει παρόν, ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Η Αστυνομία αναγνώρισε τρομοκράτες από το χτύπημα στην οδό Αμερικής
Στην ταυτότητα τουλάχιστον δύο ατόμων από την ομάδα των τρομοκρατών που λειτούργησε υποστηρικτά στο χτύπημα με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που εξερράγη το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας έχουν καταλήξει οι αρχές.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει την ταυτότητα δύο ανδρών που εκτιμούν πως ανήκουν σε ομάδα ή ομάδες τις οποίες ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο Μαζιώτης με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην οδό Αμερικής και το μόνο που περιμένουν τώρα είναι την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης.

Κλείσιμο
Οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής συνδύασαν τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι βομβιστές, τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το δρομολόγιο διαφυγής με μοτοσικλέτα η οποία μάλιστα δεν εγκαταλείφθηκε και κατέληξαν πως όλα τα στοιχεία “φωτογραφίζουν” τον Μαζιώτη ο οποίος επαναλαμβάνει τον τρόπο δράσης του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα δεν αποκλείουν μια πιθανή συνεργασία του Νίκου Μαζιώτη με τον Χριστόδουλο Ξηρό σε μια προσπάθεια συστράτευσης όλων των ανταρτών πόλης σε ένα κοινό μέτωπο.

Ειδικότερα, μετά την ανάλυση του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, θεωρείται πλέον βέβαιο πως στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού συμμετείχαν τουλάχιστον 3 άτομα, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή ακόμα περισσότερων. Και εξ' αυτών τουλάχιστον δύο άτομα έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς το προφίλ τους ταιριάζει με αυτό των συνεργών του Μαζιώτη σε παλαιότερες ληστείες του στην Πελοπόννησο. Τα δύο συγκεκριμένα άτομα είναι γνωστά στην Ασφάλεια, έχουν σχέσεις με τον Αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά έχουν χαθεί τα ίχνη τους τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μάλιστα δεν αποκλείουν ο Μαζιώτης να έχει “στρατολογήσει” περισσότερα άτομα και να έχει δημιουργήσει όχι μία, αλλά περισσότερες “επιχειρησιακές” ομάδες.

Ακριβώς αυτές οι εκτιμήσεις είναι που ανεβάζουν το θερμόμετρο στην Αντιτρομοκρατική και κάνουν τους ειδικούς να φοβούνται την πιθανότητα Μαζιώτης και συνεργοί να προετοιμάζουν και νέες επιθέσεις με αυτοκίνητα – βόμβες εναντίον στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος ή ακόμα και αστυνομικών.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι στην Αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι ότι η ομάδα Μαζιώτη επέστρεψε, αυτό που τώρα τους απασχολεί είναι να μαντέψουν την επόμενη κίνηση τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δηλώνουν πως όταν – και εάν – σταλεί προκήρυξη τότε σε αυτήν θα αποκαλύπτεται και το κατά πόσον στο τελευταίο χτύπημα συμμετείχε και ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης