Εξόφληση των χρεών του πρώην ΙΚΑ ζητούν οι φαρμακευτικές εταιρίες

Εξόφληση των χρεών του πρώην ΙΚΑ ζητούν οι φαρμακευτικές εταιρίες

«Αν και υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια, η διαδικασία έχει κολλήσει» αναφέρει σε σχετική επιστολή ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας

Εξόφληση των χρεών του πρώην  ΙΚΑ ζητούν οι φαρμακευτικές εταιρίες
Την εξόφληση των εκκρεμών χρεών του ΙΚΑ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις ζητούν οι εκπρόσωποί τους από τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Οικονομίας, απευθύνοντας μάλιστα προσωπική έκκληση προς τον κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Αν και υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια, η διαδικασία έχει κολλήσει» αναφέρει σε σχετική επιστολή ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και ζητεί από τους αρμόδιους να διευθετηθεί το θέμα.
Όπως εξηγούν «λόγω της εμπλοκής που είχε δημιουργηθεί από τη  μη έγκριση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων από το Ελεγκτικό Συνέδριο με το σκεπτικό ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν υπάγονταν στους παρόχους υγείας, το αποτέλεσμα ήταν να παγώσουν οι πληρωμές έως ότου η Πολιτεία υιοθετήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Πράγματι, στις 28/6/2013 εκδόθηκε ο Ν. 4136/2013 ο οποίος αναφέρει ρητά ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης και ως εκ τούτου θα πρέπει να εξοφληθούν τα εκκρεμή χρέη προς αυτές έως 31/12/2011.

«Παρόλο, λοιπόν, που δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να καθυστερεί η διαδικασία εξόφλησης των χρεών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, εντούτοις, εξακολουθούν να μην γίνονται καθόλου πληρωμές» αναφέρουν και ζητούν από τον υπουργό Οικονομίας «να παρέμβετε προσωπικά, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ροή των πληρωμών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, διαδικασία η οποία είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης