Καυτό ανδρικό φιλί κάνει άνω κάτω τη Λυρική

Καυτό ανδρικό φιλί κάνει άνω κάτω τη Λυρική

Χαμός έχει δημιουργηθεί στη Λυρική Σκηνή το Σαββατοκύριακο με αφορμή ένα ομοφυλοφιλικο φιλί στην γαλλική παραγωγή-σε συνεργασία με τη Λυρική-της όπερας του Ντβόρζακ «Ρούσαλκα». Το πρωτοφανές γιουχάρισμα από μέλη της Ορχήστρας(!) της Λυρικής προς την παράσταση και τις σκηνοθετικές επιλογέςτης Μαριόν Βασερμάν προκάλεσε αντίδραση ομοφυλοφιλικών οργανώσεων οι οποίες έσπευσαν την επομένη της πρεμιέρας να δώσουν το δυναμικό παρών. Η σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη της Ορχήστρας, τον πρόεδρο Θοδωρή Μαυρο

Καυτό ανδρικό φιλί κάνει άνω κάτω τη Λυρική

Χαμός έχει δημιουργηθεί στη Λυρική Σκηνή το Σαββατοκύριακο με αφορμή ένα ομοφυλοφιλικο φιλί στην γαλλική παραγωγή-σε συνεργασία με τη Λυρική-της όπερας του Ντβόρζακ «Ρούσαλκα». Το πρωτοφανές γιουχάρισμα από μέλη της Ορχήστρας(!) της Λυρικής προς την παράσταση και τις σκηνοθετικές επιλογέςτης Μαριόν Βασερμάν προκάλεσε αντίδραση ομοφυλοφιλικών οργανώσεων οι οποίες έσπευσαν την επομένη της πρεμιέρας να δώσουν το δυναμικό παρών. Η σύγκρουση ανάμεσα στα μέλη της Ορχήστρας, τον πρόεδρο Θοδωρή Μαυρομάτη και στην κοινότητα των γκέι κόντεψε να οδηγήσει σε εμφύλιο και να έχει επιπτώσεις στην ίδια την παράσταση ενώ χρειάστηκε η επίσημη παρέμβαση της Λυρικής για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Σε επίσημη δήλωση της η Λυρική Σκηνή στηρίζει τις επιλογές της Βασερμάν και εναντιώνεται στην «προκήρυξη» που μοίραζε η ορχήστρα πριν την παράσταση με το χαρακτηριστικό απόσπασμα: «όπως θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας την παράσταση, η συγκεκριμένη σκηνοθετική απόδοση εκτός του ότι αλλοιώνει το libretto προσδίδει στον κεντρικό ήρωα του έργου ομοφυλοφιλικές τάσεις με ακραίες σκηνές, κάτι για το οποίο διαμαρτυρηθήκαμε εγγράφως στη Διοίκηση της Λυρικής».

Όλα ξεκίνησαν όταν η Μαριόν Βασερμάν παραπέμποντας κατευθείαν στον Λούντβιχ Β΄ της Βαυαρίας, έδωσε έμφαση στο ομοφυλοφυλικό στοιχείο και ιδιαίτερα στο σημείο όπου ο πρωταγωνιστής δίνει μάχες με τον άλλο του «θηλυκο ευατό» που ενσαρκώνεται μέσα από τη νεράιδα Ρούσαλκα. Και μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το φιλί. Πολλοί ήταν αυτοί που επικρότησαν τις επιλογές της Βασερμάν αλλά κάποιοι-μεταξύ των οποίων και μέλη της Λυρικής Σκηνής(!) έσπευσαν να γιουχάρουν την ίδια τους την παράσταση. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για απαράδεκτη ενέργεια του συνδικαλιστικού οργάνου της ορχήστρας να επέμβει στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με τα γνωστά ομοφοβικά αποτελέσματα. Είναι ανήκουστο, όπως δήλωσαν και οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, «εν έτει 2009 να μιλάμε για λογοκρισία σε θέματα καλλιτεχνικές έκφρασης και άνθρωποι της τέχνης». Η συνέχεια επί της σκηνής (και εκτός Λυρικής Σκηνής με ομαδικές καθημερινές συγκεντρώσεις εκπροσώπων της ομοφυλοφιλικής κοινότητας).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης