Μικτά πρόσημα μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall

Μικτά πρόσημα μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Dow σημείωσε άνοδο 350 μονάδων με τη United Technologies να έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη

Μικτά πρόσημα μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall
Οι μετοχές κινήθηκαν σε μεγάλο εύρος σήμερα στη Wall Street προσπαθώντας για κέρδη καθώς τα επιτόκια υποχώρησαν από τα υψηλά πολυετίας που σημειώθηκαν χθες.

Αναλυτικά, ο Dow +0,66% στις 24.962 μονάδες, ο S&P +0,10% στις 2.703 μονάδες και ο Nasdaq -0,11% στις 7.210 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Dow σημείωσε άνοδο 350 μονάδων με τη United Technologies να έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη. Ο S&P σημείωσε πτώση κατ΄ατην τελευταία ώρα της συνεδρίασης για να κλείσει τελικά με οριακά κέρδη. Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες αν και νωρίτερα είχε καταγράψει άνοδο που έφτασε το0,9%.

Κλείσιμο
Η χθεσινή πτώση στη Wall Street συνδέεται με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που οδήγησε την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σε υψηλό τετραετίας. Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed βλέπουν ότι η τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και η ανοδική τάση του πληθωρισμού δικαιολογούν τη συνέχιση της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων.

Ο Terry Sandven, υψηλόβαθμο στέλεχος της Bank Wealth Management εκτιμά ότι «το μακροοικονομικό περιβάλλον εξακολουθεί να φαίνεται ευνοϊκό, αλλά χρειάζεται ένας ακόμη γύρος ανακοινώσεων οικονομικών στοιχείων για να υπάρξει καλύτερη εικόνα του πληθωρισμού στην αγορά»

Οι επενδυτές εστίασαν σήμερα και σε μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας υποχώρησε για τρίτη εβδομάδα, επιστρέφοντας σε χαμηλά 45 ετών.

Σε εταιρικά νέα, η μετοχή της Chesapeake Energy έκανε άλμα 21,21% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης