Πορεία σταθεροποίησης για Wall Street – Η προσοχή σε Fed και πετρέλαιο

Πορεία σταθεροποίησης για Wall Street – Η προσοχή σε Fed και πετρέλαιο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, το ΑΕΠ της χώρας «έτρεξε» με ρυθμό 2,1% στο δ' τρίμηνο του 2016

Πορεία σταθεροποίησης για Wall Street – Η προσοχή σε Fed και πετρέλαιο
Ήπια ανοδικές τάσεις κυριάρχησαν στην αμερικανική αγορά, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται τόσο στην πορεία του πετρελαίου όσο και σε δηλώσεις στελεχών της Fed, ενώ παράλληλα επανεξετάζουν και τα τελικά στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, το ΑΕΠ της χώρας «έτρεξε» με ρυθμό 2,1% στο δ' τρίμηνο, ήτοι αρκούντως χαμηλότερα από το 3,5% που είχε επιτύχει στο γ' τρίμηνο.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,33% στις 20.728 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 2.368 μονάδες και ο Nasdaq με άνοδο 0,3% στις 5.914 μονάδες.

Οριακή μείωση κερδών για τα αμερικανικά ομόλογα, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,4%.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στη Fed, καθώς σήμερα θα έχουν ομιλίες τρία μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, ενώ παραμένει και σταθερά προσηλωμένη στην αγορά πετρελαίου.
Κλείσιμο

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης