Ισχυρά κέρδη στην Ιαπωνία – Πάνω και η Ν. Κορέα με την καθαίρεση Παρκ

Ισχυρά κέρδη στην Ιαπωνία – Πάνω και η Ν. Κορέα με την καθαίρεση Παρκ

Oι αγορές χαιρέτισαν την επικύρωση της απόφασης για την καθαίρεση Παρκ από το Συνταγματικό Δικαστήριο, με τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα να καταγράφει κέρδη 0,3%

Ισχυρά κέρδη στην Ιαπωνία – Πάνω και η Ν. Κορέα με την καθαίρεση Παρκ
Μεικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία να σημειώνει σημαντική άνοδο και τον κορεατικό Kospi να καταγράφει κέρδη μετά την καθαίρεση του προέδρου Παρκ Γκιούν-Χιε που βρίσκεται στη δίνη σκανδάλου διαφθοράς. Την ίδια ώρα, πτώση σημείωσαν οι κινεζικοί δείκτες.

Πιο αναλυτικά, οι αγορές χαιρέτισαν την επικύρωση της απόφασης για την καθαίρεση Παρκ από το Συνταγματικό Δικαστήριο, με τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα να καταγράφει κέρδη 0,3%.

Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου επικυρώνει την καθαίρεση της Παρκ από την νοτιοκορεατική Εθνοσυνέλευση στις 9 Δεκεμβρίου και σημαίνει ότι η πρώην πρόεδρος οφείλει να εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο και πρόωρες εκλογές να οργανωθούν σε διάστημα 60 ημερών. Η Παρκ, η πρώτη πρόεδρος της Νότιας Κορέας που καθαιρείται, χάνει την προεδρική της ασυλία και μπορεί να διωχθεί δικαστικά.

Σύμφωνα με αναλυτές, η απόφαση θα οδηγήσει την Κορέα βραχυπρόθεσμα σε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και πιθανότατα σε αύξηση των οικονομικών κινδύνων.

Στην υπόλοιπη Ασία, ισχυρά κέρδη 1,48% σημείωσε ο Nikkei στην Ιαπωνία υποβοηθούμενος από την αποδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Η μετοχή της Toshiba σημείωσε πτώση 4% τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης, ενώ αργότερα μείωσε τις απώλειες στο 1,71%. Η μεταβλητότητα οφείλεται στις ανησυχίες που προκάλεσε η απόφαση της αμερικανικής θυγατρικής της να προσλάβει δικηγόρους για να προσφύγει στο άρθρο 11.
Κλείσιμο

Στην Αυστραλία ο ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,6%, ενώ κατά σχεδόν 0,5% ενισχύθηκε ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ήπιες απώλειες 0,13% σημειώνει ο Shanghai Composite, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,31%.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης