Εφιαλτική πρόβλεψη των Γερμανών για την Ελλάδα

Εφιαλτική πρόβλεψη των Γερμανών για την Ελλάδα

Από κοντά και η Fitch, που διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αρνητικές προοπτικές της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας πάντως ως πολύ μικρό τον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας.

Εφιαλτική πρόβλεψη των Γερμανών για την Ελλάδα
Οι Γερμανοί ξαναχτυπούν! Και προβλέπουν αν όχι  τα ... χειρότερα, τουλάχιστον δεν  τα βλέπουν καλά για την ελληνική οικονομία, ούτε φέτος!

Ο λόγος για  την έκθεση της Deutsche Bank που – σε πλήρη αντίθεση με τους σχεδιασμούς και τις εκτιμήσεις του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, αλλά και αρκετών διεθνών αναλυτών – προβλέπει διπλάσια (!) συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας φέτος, σε σχέση με το ούτως ή άλλως «τραγικό» 2009.

Συγκεκριμένα  οι αναλυτές του γερμανικού οίκου  εκτιμούν πως η συνολική συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ το 2009 ήταν της τάξης του 2%, νούμερο έως και ικανοποιητικό συγκρινόμενο με το 4% που «βλέπουν» ως τελικό ποσοστό περαιτέρω μείωσης της ελληνικής οικονομίας για το 2010!

Κι ακριβώς επειδή οι «σοφοί» της Deutsche Bank πιστεύουν πως η ύφεση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε έκρηξη επισφαλειών στον τραπεζικό τομέα, (λιγότερα δάνεια, αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων), προχώρησαν και σε υποβάθμιση των προβλέψεών τους (μείωση προβλέψεων κερδών, μείωση τιμών – στόχων) για τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank), τόσο για φέτος, όσο και για το 2011. 

Την ίδια ώρα  ακόμα ένα «όχι θετικό» σχόλιο για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της δημοσιοποιούσε ο οίκος αξιολογήσεων Fitch Ratings. Οι αναλυτές του οίκου χαρακτήρισαν «κατάλληλο» το τρέχον επίπεδο πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, δηλαδή την κλίμακα «BBB+» με αρνητικές προοπτικές.
Κλείσιμο

Ο λόγος απλός: η Fitch θεωρεί ότι ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ το 2010 μοιάζει πλέον πιο «αξιόπιστος και εφικτός» μετά την εξαγγελία νέων μέτρων, αλλά ανησυχεί για το κατά πόσον είναι εφικτή η «πλήρης και ολοκληρωμένη εφαρμογή του».

Τουλάχιστον ο οίκος χαρακτήρισε ως πολύ μικρό τον κίνδυνο χρεοκοπίας για την χώρα μας...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης