Αύξηση 4,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο

Αύξηση 4,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο

Σε σχέση με τον Ιούνιο πάντως ο εποχικά διορθωµένος Γενικός ∆είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής παρουσίασε µείωση κατά 1,4% τον Ιούλιο

Αύξηση 4,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο
Αύξηση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα.

Συγκεκριμένα ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής ενισχύθηκε σε ετήσια βάση κατά 4,1% έναντι μείωσης 2,5% που είχε σημειώσει κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2015 προς το 2014.

Κλείσιμο
Και αυτό χάρη κυρίως στην αύξηση 9,2% της παραγωγής στις μεταποιητικές βιομηχανίες και 4% του δείκτη παροχής νερού που υπερκάλυψαν τη μείωση της παραγωγής 16,1% σε Ορυχεία – Λατομεία και 5,7% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού.

Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016 πάντως ο εποχικά διορθωµένος ως προς την επίδραση µηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λ.π) Γενικός ∆είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής παρουσίασε µείωση κατά 1,4% τον Ιούλιο.

Για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση κατά 2,3% σε σχέση με πέρυσι, έναντι µείωσης 0,3% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2015 προς το 2014.

Την ίδια περίοδο ο δείκτης παραγωγής Μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 5% και ο δείκτης παροχής νερού 0,2%. Αντίθετα ο δείκτης Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων μειώθηκε κατά 19,5% και ο δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 1,2%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης