Mε κέρδη 3,72% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Mε κέρδη 3,72% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 538,65 μονάδες 

Mε κέρδη 3,72% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Σε ράλι με τεχνική αντίδραση, μέχρι  τις 543 μονάδες προχώρησε η Αθήνα παίρνοντας πίσω μόλις το 1/3 των ζημιών από την καταιγίδα του Brexit.

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 538,65 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,72%. 

Όπως θα δούμε, όμως, όλοι κοιτούν το δέντρο ( Βρετανία ) και χάνουν το δάσος , το οποίο δεν είναι άλλο από τα σοβαρά προβλήματα στις ευρωπαϊκές τράπεζες.  

Εν μέσω θετικών ευρωπαϊκών αγορών, η Αθήνα επιχείρησε να “διασκεδάσει” αφενός τις σημαντικές επιπτώσεις που προκαλεί αφενός τo Brexit, και αφετέρου τις σημαντικές εκκρεμότητες που έχει εν όψει του φθινοπώρου.

Από τη μια πλευρά λοιπόν έχουμε τι θα συμβεί με τα υπόλοιπα κράτη που μένουν στην Ε.Ε και από την άλλη έχουμε τους ελέγχους 50 ευρωπαϊκών τραπεζών. Ξένοι επενδυτές ισχυρίζονται ότι,  το πρόβλημα της αναζήτησης κεφαλαίων είναι μεγαλύτερο και από αυτό της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Κλείσιμο

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο μεγαλοεπενδυτής κ. George Soros δεν κτύπησε εκεί που τον περίμεναν, αλλά σορτάροντας την Deutsche Bank μ ένα σεβαστό ποσό 100 εκατ. ευρώ και κέρδος μόλις 10 εκατ. ευρώ. 
Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχει αγορά για να στηρίξει κάποιες απο τις 50 τράπεζες εφόσον δεν περάσουν τα stress tests. 

Άνοδος 3,72% στις 538 μονάδες

Από την αρχή της συνεδρίασης, η ελληνική αγορά έδειξε τις διαθέσεις της, βλέποντας τις ευρωπαϊκές αγορές να γυρίζουν. Κέρδη 11,26% για την Alpha Bank στα 1,68 ευρώ. Άνοδος 5,91% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,1897 ευρώ. Κέρδη 8,98% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,182 ευρώ. Οριακή άνοδος 0,33% για τον ΟΠΑΠ στα 6 ευρώ και3,06% για τον ΟΤΕ στα 8,09 ευρώ. Ράλι 7,65% για τον Μυτιληναίο στα 3,80 ευρώ.  Πάνω από 6% τα κέρδη στην Λαμδα στα 4,33 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης