Ισορροπία μετά την «καταιγίδα» στις αγορές λόγω Brexit

Ισορροπία μετά την «καταιγίδα» στις αγορές λόγω Brexit

Χάρη στις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών - Η Ασία κινείται σήμερα με πτώση μεν αλλά πιο σταθεροποιητικά σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες - Η στερλίνα ενισχύεται τεχνικά έχοντας υποχωρήσει 11% το προηγούμενο διήμερο, ενώ το δολάριο διέκοψε το μεγαλύτερο ράλι από το 2011



Ισορροπία μετά την «καταιγίδα» στις αγορές λόγω Brexit
«Φρένο» στην πτώση των αγορών την τρίτη μέρα συνεδρίασης μετά το Brexit, καθώς η στερλίνα και τα εμπορεύματα ενισχύθηκαν για πρώτη φορά μετά το δημοψήφισμα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες προχωρούν σε συντονισμένες παρεμβάσεις στις αγορές. 

Μετά το νέο selloff τη Δευτέρα και τη συνολική εξαφάνιση πάνω από 3 τρισ. δολ. αξιών στις αγορές, η Ασία κινείται σήμερα με πτώση μεν αλλά πιο σταθεροποιητικά σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Τα futures των ευρωπαϊκών δεικτών κινούνται σε θετικό έδαφος.

Η στερλίνα ενισχύεται τεχνικά έχοντας υποχωρήσει 11% το προηγούμενο διήμερο, ενώ το δολάριο διέκοψε το μεγαλύτερο ράλι από το 2011.

Η κεντρική τράπεζα της Ν. Κορέας προχώρησε σε δημοσιονομική χαλάρωση 17 δισ. δολ., ενώ και στην Ιαπωνία, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχουν διάφορα σενάρια παρέμβασης, όπως ένα πακέτο 20 τρισ. γεν για την αγορά. Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σ. Άμπε, είχε σύσκεψη για το θέμα, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο κεντρικό τραπεζίτης, Χαρουχίκο Κουρόντα.
Κλείσιμο

Η απόδοση των ομολόγων στην Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα βρίσκονται σε νέα χαμηλά, σημάδι ότι το επόμενο βήμα στις ΗΠΑ από τη Fed θα είναι μια μείωση.

«Πιθανότατα θα έχουμε χαλαρότερες νομισματικές πολιτικές σε σχέση με πριν. Καθώς οι εκτιμήσεις είναι πλέον αρνητικές για την παγκόσμια οικονομία, η νομισματική χαλάρωση θα παραμείνει για όσο μένει η αβεβαιότητα» σχολιάζει ο Tim Schroeders, διαχειρίστρια κεφαλαίων στην Pengana Capital Ltd.

Νομίσματα

Η στερλίνα ενισχύεται 0,5%, το γεν κινείται σταθεροποιητικά, έχοντας ενισχυθεί πάνω από 4%, τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, ενώ ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχωρεί 0,4%.

Διαβάστε αναλυτικότερα στο newmonwey
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης