Αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα

Αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΘΕΜΑτος στις Βρυξέλλες για την ημερομηνία επιστροφής τους, η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι θα επιστρέψουν στην Αθήνα μόλις «έχουν στα χέρια τους αρκετές πληροφορίες»

Αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα
Δεν σταματούν οι τεχνικές διεργασίες μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης για την εκκίνηση της πρώτης αξιολόγησης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του
Πιερ Μοσκοβισί, Άννικα Μπρέιντχαρτ, καθώς ερωτήματα έχουν αρχίσει να εγείρονται ως προς το κατά πόσο υπάρχει περίπτωση καθυστέρησης, με την λήξη της εβδομάδας και τους εκπροσώπους των θεσμών να παραμένουν στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΘΕΜΑτος στις Βρυξέλλες για την ημερομηνία επιστροφής τους, η εκπρόσωπος επανέλαβε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και πως οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα μόλις «έχουν στα χέρια τους αρκετές πληροφορίες» καθώς οι εργασίες συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο.

Ερωτηθείσα σχετικά με την χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων που ενέκρινε τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας του
Κλείσιμο
Ευρωπαικού Κοινοβουλίου με στόχο τον έλεγχο του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, η εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως οι συνδιαλλαγές μεταξύ Επιτροπής και Κοινοβουλίου είναι συνεχείς και πως «η Επιτροπή διαρκώς ωθούσε το Κοινοβούλιο να εμπλακεί στη διαδικασία».

Παράλληλα, δήλωσε πως ο Πρόεδρος Γιούνκερ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς «από την αρχή του ελληνικού προγράμματος»,  και πως οι Επίτροποι Μοσκοβισί και Ντομπρόβσκις έχουν εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο αρκετές φορές.

Σε ερώτηση ως προς το ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην ειδική ομάδα εργασίας του Κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως οι Επίτροποι Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί «με χαρά θα συμμετέχουν» και κατέληξε λέγοντας πως «η Επιτροπή θα συζητήσει με τις αρμόδιες αρχές του Κοινοβουλίου και θα επιλέξει τον πιο κατάλληλο συνομιλητή.»  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης