Ο επικεφαλής του ILO στην Αθήνα για ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο

Ο επικεφαλής του ILO στην Αθήνα για ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο

Να συνεχιστεί η βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο και ο οργανισμός να παίξει σημαντικό ρόλο στη συζήτηση που ανοίγει για τα εργασιακά, συμφωνήθηκε στην συνάντηση με τον Κατρούγκαλο

Ο επικεφαλής του ILO στην Αθήνα για ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο
Δεν έκλεισε ακόμα το ασφαλιστικό και ανοίγει το εργασιακό με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο και την περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας. 

Ο επικεφαλής του διεθνούς γραφείου εργασίας (ILΟ) Guy Ryder που έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την Ελλάδα έναντι των παράλογων νεοφιλελεύθερων απαιτήσεων των δανειστών, βρίσκεται στην Αθήνα  για σειρά επαφών. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης  Γιάννη Δραγασάκη, το προεδρείο του ΣΕΒ και το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Οι τριβές με το κουαρτέτο έχουν ήδη ξεκινήσει από την επιλογή των προσώπων που θα συμμετάσχουν στην υποσύσταση εννιαμελή επιτροπή η οποία θα προτείνει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Η Ελλάδα προτείνει ως εμπειρογνώμονα το διεθνές γραφείο εργασίας ενώ οι δανειστές επιθυμούν τη συμμετοχή του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Επίσης, η κυβέρνηση αντιδρά στην επιλογή του νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη στη θέση του προέδρου της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Στη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο και ο οργανισμός να παίξει σημαντικό ρόλο στη συζήτηση που ανοίγει για τα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις και να στηρίξει στο θέμα του ασφαλιστικού, σε τεχνικό επίπεδο, στο πλαίσιο της προωθούμενης μεταρρύθμισης, ενώ ήδη υπάρχει συνεργασία με τον οργανισμό για την επιλογή του συντελεστή για τον επαναυπολογισμό των συντάξεων.

Ο κ. Ryder επεσήμανε τη σημασία που δίνει στον κοινωνικό διάλογο, όχι μόνο μεταξύ της κυβέρνησης αλλά και των κοινωνικών εταίρων και πρόσθεσε: «Στόχος είναι  να στηρίξουμε  την ανάπτυξη με απτά αποτελέσματα και όχι θεωρητικά και για το λόγο αυτό η συνεισφορά του ILO θα είναι σταθερή και πρακτική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης