Τρύφων Αλεξιάδης: Στο στόχαστρο της εφορίας και τα μετρητά στο στρώμα

Τρύφων Αλεξιάδης: Στο στόχαστρο της εφορίας και τα μετρητά στο στρώμα

«Ολοι οι πολίτες εντός του 2015 θα υποχρεωθούν να περάσουν τα χρήματα τους από το τραπεζικό σύστημα αν θέλουν να αποφύγουν την επιπλέον μελλοντική φορολόγηση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Τρύφων Αλεξιάδης: Στο στόχαστρο της εφορίας και τα μετρητά στο στρώμα
Τα χρήματα... στο στρώμα φαίνεται πως έχουν μπει στο στόχαστρο της εφορίας, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι τα χρήματα που δεν είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα, ακόμη και αν δηλωθούν στο περιουσιολόγιο, θα φορολογούνται όταν χρειαστεί ο φορολογούμενος να τα δικαιολογήσει για την κάλυψη του πόθεν έσχες.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι «όλοι οι πολίτες εντός του 2015 θα υποχρεωθούν να περάσουν τα χρήματα τους από το τραπεζικό σύστημα αν θέλουν να αποφύγουν την επιπλέον μελλοντική φορολόγηση», σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν ότι οι φορολογούμενοι που θα δηλώσουν ότι έχουν μετρητά στο σπίτι θα πρέπει να τα καταθέσουν στην τράπεζα, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για την κάλυψη τεκμηρίων διαβίωσης και πόθεν έσχες. Εάν δεν το κάνουν αυτό, τότε δεν θα καλύπτονται για το πόθεν έσχες και θα φορολογούνται.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης