Financial Times: Το Eurogroup συζήτησε το ενδεχόμενο επιβολής capital control

Financial Times: Το Eurogroup συζήτησε το ενδεχόμενο επιβολής capital control

Δεν υπήρξε όμως κανένα συμπέρασμα, σημειώνει το ρεπορτάζ

Financial Times: Το Eurogroup συζήτησε το ενδεχόμενο επιβολής capital control
Στην σημερινή, σύντομη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιβολή ελέγχου κεφαλαίων (capital control) στις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής των Financial Times από τις Βρυξέλλες Peter Spiegel.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το ζήτημα του εάν η Αθήνα χρειάζεται να επιβάλει ελέγχους στις καταθέσεις προκειμένου να εμποδίσει την απόσυρση καταθέσεων, συζητήθηκε μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, χωρίς όμως αυτοί να καταλήξουν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα για αυτό. 

«Έγινε συζήτηση για capital controls, αλλά χωρίς να καταλήξει σε συμπέρασμα», είπε ένας από τους αξιωματούχους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Την ίδια αποκάλυψη έκανε και ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Van Overtveldt, λέγοντας ότι «καταγράφηκαν, όντως, διαφορετικές απόψεις. Δεν ήταν όλοι στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με το θέμα των capital controls», ενώ ερωτώμενος από εκπροσώπους του Τύπου εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν για το θέμα της επιβολής capital controls στην Ελλάδα ήταν ελαφρώς... ασαφής καθώς υποστήριξε ότι: «θα μπορούσες κατά κάποιον τρόπο να το πεις και έτσι». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης