Στρατούλης: Εχουμε στείλει στους εταίρους 17 προτάσεις για το Ασφαλιστικό

Στρατούλης: Εχουμε στείλει στους εταίρους 17 προτάσεις για το Ασφαλιστικό

Είναι απολύτως κοστολογημένες και στο πνεύμα των προγραμματικών δηλώσεων - Αν ακούσουμε τους Θεσμούς, πρέπει να κάνουμε μειώσεις 90% στις επικουρικές, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός

Στρατούλης: Εχουμε στείλει στους εταίρους 17 προτάσεις για το Ασφαλιστικό
«Είναι κόκκινη γραμμή να μη γίνουν αλλαγές στο Ασφαλιστικό» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο Ασφαλιστικό με βάση τις προτεραιότητες των δανειστών, «αλλαγές που οδηγούν σε νέες μειώσεις συντάξεων και αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων» διευκρίνισε ο κύριος Στρατούλης και συνέχισε: «Η άποψη η δική μας είναι να μη γίνουν καθόλου μειώσεις φέτος και πρέπει να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και από εκεί και πέρα έχουμε κάνει προτάσεις για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής».

«Επιδιώκουμε μια θετική συμφωνία με τους εταίρους. Θετική συμφωνία θεωρούμε αυτήν που δεν θα περιλαμβάνει μνημονιακά μέτρα και δεν θα συνεχίζει τις μνημονιακες πολιτικές», τόνισε μιλώντας στον realfm 97,8.

«Έχουμε στείλει 17 προτάσεις, οι οποίες είναι κοστολογημένες απολύτως και ο βασικός τους κορμός είναι οι προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει ο πρωθυπουργός, όπως τις είχα εξειδικεύσει στη Βουλή ως αρμόδιος υπουργός», ανέφερε σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις προς τους εταίρους, ενώ όσον αφορά στο ποια είναι η απάντηση στις προτάσεις αυτές, ο κύριος Στρατούλης είπε: «Αν πάμε με τη λογική των θεσμών, οι οποίοι επιμένουν να συνεχιστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, ο νέος μαθηματικός τύπος στα εφάπαξ και αν επεκταθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις, τότε, αν εφαρμοζόταν η δική τους λογική, θα έπρεπε να σκοτώσουμε όλους τους Έλληνες συνταξιούχους, για να μην έχουν ελλείμματα τα ασφαλιστικά Ταμεία».

Ερωτηθείς αν ζητούν μειώσεις, τόνισε: «Αν επιμένουν ότι πρέπει να συνεχίζει να εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, σημαίνει ότι τουλάχιστον για τις επικουρικές τα επόμενα χρόνια θα έπρεπε με βάση τη δίκη τους λογική του να κάνουμε μειώσεις 90%». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης