Standard & Poor's: Από σταθερή σε θετική η πορεία της κυπριακής οικονομίας

Standard & Poor's: Από σταθερή σε θετική η πορεία της κυπριακής οικονομίας

Ο οίκος προβλέπει το μέσο καθαρό δανεισμό για τα έτη 2015-2017 στο 91,8% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με 103,4% του ΑΕΠ που είχε προβλέψει τον Οκτώβριο του 2014

Standard & Poor's: Από σταθερή σε θετική η πορεία της κυπριακής οικονομίας
Ο οίκος Standard & Poor`s αναθεώρησε σε θετική, από σταθερή την προοπτική για την Κύπρο λόγω της αναμενόμενης μείωσης του δημοσίου χρέους, ενώ διατήρησε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε «Β + / Β».

Όπως αναφέρεται, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν αβέβαιες, η δημοσιονομική εξυγίανση της Κύπρου έχει προχωρήσει ταχύτερα από ότι ο οίκος είχε προβλέψει, συμβάλλοντας σε σημαντική μείωση του ποσοστού του δημόσιου χρέους ως προς το ΑΕΠ από το 2014.

Ο οίκος προβλέπει τον μέσο καθαρό δανεισμό για τα έτη 2015-2017 στο 91,8% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με 103,4% του ΑΕΠ που είχε προβλέψει τον Οκτώβριο του 2014.

Ως αποτέλεσμα ο οίκος αναθεωρεί την προοπτική της Κύπρου, αναφέροντας ότι η θετική προοπτική αντανακλά την πιθανότητα αναβάθμισης της αξιολόγησης της χώρας εντός των επομένων 12 μηνών, αν η δημοσιονομική της εξυγίανση υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες του, μαζί με την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα. H κυπριακή οικονομία αναμένεται να φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της μέσα στο 2015 και σταδιακά θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης