Από το 2016 και πάλι ελκυστικές οι (μακροπρόθεσμες) επενδύσεις σε ακίνητα

Από το 2016 και πάλι ελκυστικές οι (μακροπρόθεσμες) επενδύσεις σε ακίνητα

Παρά την πτώση κατά σχεδόν 45% των τιμών κατά τη διάρκεια της κρίσης, από το 2009 και μετά οι συνθήκες στην κτηματαγορά παραμένουν και για το 2015 ομιχλώδεις

Από το 2016 και πάλι ελκυστικές οι (μακροπρόθεσμες) επενδύσεις σε ακίνητα
Ομιχλώδες παραμένει, ελέω φορολογίας, και το 2015 το σκηνικό στην κτηματαγορά, με τα στελέχη του κλάδου ωστόσο να εκτιμούν ότι τα ακίνητα μπορεί να αποτελούν ευκαιρία για μια ελκυστική επένδυση από το 2016, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν ένα χρονικό ορίζοντα μεταξύ 5 και 10 ετών.

Αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ειδική εκδήλωση για την πορεία του κλάδου που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής στη Θεσσαλονίκη.

«Παρά την πτώση κατά σχεδόν 45% των τιμών κατά τη διάρκεια της κρίσης, από το 2009 και μετά οι συνθήκες στην κτηματαγορά παραμένουν και για το 2015 ομιχλώδεις, καθώς από τη μία πλευρά η επιβολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις αλλά και συνολικά οι φορολογικές επιβαρύνσεις προκαλούν «πονοκέφαλο» στους πωλητές και καθιστούν πιο περίπλοκες τις αγοραπωλησίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξανδρος Βασιλείου, διπλ. πολιτικός μηχανικός – οικονομολόγος και στέλεχος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. «Παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις οι τιμές για όσους διαθέτουν μετρητά είναι χαμηλότερες από το κόστος κατασκευής, τα δεδομένα δείχνουν ότι η εν λόγω αγορά δύσκολα μπορεί να πάρει την ανιούσα προτού η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει πραγματικά. Η πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι η φορολογική πολιτική πρέπει να επιδιώκεται όχι με τη στρέβλωση της εικόνας της αγοράς, γιατί η στρέβλωση οδηγεί σε αποκοπή από την πραγματικότητα και αδιαφάνεια».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης