Σε χαμηλό 11 ετών το ευρώ μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε χαμηλό 11 ετών το ευρώ μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο σύγκρουσης της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και την πιθανότητα η Ελλάδα να οδηγηθεί σε Grexit»

Σε χαμηλό 11 ετών το ευρώ μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Διατηρείται σε πτωτική τροχιά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, στις ασιατικές συναλλαγές, με τις πιέσεις να αποδίδονται και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στις ελληνικές εκλογές και υπάρχει το ενδεχόμενο να κατακτήσει ακόμη και την αυτοδυναμία.

Το ευρώ - όπως αναφέρει και σχόλιο του πρακτορείου Bloomberg- ξεκίνησε να υποχωρεί μετά την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ενώ η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο σύγκρουσης της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και την πιθανότητα η Ελλάδα να οδηγηθεί σε Grexit.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει περισσότερες από το 1/3 των ψήφων, μπορεί να κατακτήσει την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου και δεν θα χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί έναν παράγοντα που μπορεί να οδηγήσει ακόμη πιο χαμηλά το ευρώ καθώς θα διατηρηθεί -το έστω και «μακρινό» - ενδεχόμενο η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη», υποστήριξε, μιλώντας στο Bloomberg, ο Brian Jacobsen, διαχειριστής κεφαλαίων στην Wells Fargo Asset Management.

Το ευρώ υποχώρησε έως τα 1,1161 δολάρια στην αγορά της Αυστραλίας, βάσει στοιχείων του Bloomberg, ενώ στις 23 Ιανουαρίου είχε αγγίξει το 1,1115, με τις απώλειές του την περασμένη εβδομάδα να διαμορφώνονται στο 3,1%.

Διαβάστε περισσότερα στο 
Κλείσιμο
www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης