Μοσκοβισί:«Τέλος το Μνημόνιο για την Ελλάδα σε δύο μήνες»

Μοσκοβισί:«Τέλος το Μνημόνιο για την Ελλάδα σε δύο μήνες»

H Ελλάδα θα πρέπει να έχει πλέον την ευχέρεια να αποφασίζει η ίδια για την οικονομική και δημοσιονομική της πολιτική - «Εργάζομαι για την Ευρώπη, εργάζομαι για την Ελλάδα»

 Μοσκοβισί:«Τέλος το Μνημόνιο για την Ελλάδα σε δύο μήνες»
Την πεποίθησή του πως η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο BFM.

Ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε για ακόμα μια φορά πως η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πλέον την ευχέρεια να αποφασίζει η ίδια για την οικονομική και δημοσιονομική της πολιτική, χωρίς τους ασφυκτικούς ελέγχους του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
(το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε) θα πρέπει να έχουν τον πρώτο ρόλο στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας μας. 

Σχετικά με τις επικρίσεις και τα σχόλια ορισμένων Γάλλων σοσιαλιστών για την επίσκεψή του στην Αθήνα και απαντώντας στο ερώτημα «εάν ένιωθε άνετα δίπλα σε μια συντηρητική κυβέρνηση», ο Π. Μοσκοβισί απάντησε:

«Τι πήγα να κάνω στην Ελλάδα; Πήγα ως Επίτροπος γιατί θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα. Θα πρέπει μέσα σ' ένα δίμηνο να περάσουμε σε κάτι διαφορετικό από την τωρινή τρόικα. Θα πρέπει να καταλήξουμε από κοινού σε ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα μας επιτρέψει να περάσουμε σε ένα είδος εποπτείας και να επικεντρωθούμε πλέον προς την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα» τόνισε.
Κλείσιμο

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί τόνισε πως δεν υφίσταται κίνδυνος αποπληθωρισμού για την Ευρωζώνη και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Ε.Ε έχει πλέον ξεπεράσει την Κρίση, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.  

«Σίγουρα ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να επαναφέρουμε την Ε.Ε. στην πρωτοπορία της διεθνούς οικονομίας».  

Αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα 300 δις ευρώ της Επιτροπής Γιούνκερ για την επαναβιομηχάνιση της Ε.Ε., ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων δήλωσε πως πρόκειται για την καλύτερη πρόταση της Κομισιόν καθώς βάζει σε πρώτο πλάνο την μείωση της ανεργίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης