UBS για ΟΠΑΠ: Ισχυρό management και buy με στόχο τα 11,6 ευρώ

UBS για ΟΠΑΠ: Ισχυρό management και buy με στόχο τα 11,6 ευρώ

Η UBS υπογραμμίζει ότι ο ΟΠΑΠ έχει πλέον πολύ ισχυρή διοικητική ομάδα και οι προοπτικές της εταιρίας αποτελούν πολύ ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση

UBS για ΟΠΑΠ: Ισχυρό management και buy με στόχο τα 11,6 ευρώ
Σε σημερινή ανάλυση του μετά το conference call των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της ΟΠΑΠ με τους επενδυτές, ο επενδυτικός οίκος UBS αναβάθμισε σε buy τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Παράλληλα, πάντως, μειώνει την τιμή στόχο στα 11,6 ευρώ από τα 13 ευρώ ανά μετοχή, λόγω αύξησης ρίσκου στην Ελλάδα.

Στο report της η UBS υπογραμμίζει ότι ο ΟΠΑΠ έχει πλέον πολύ ισχυρή διοικητική ομάδα και οι προοπτικές της εταιρίας αποτελούν πολύ ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση.

Η πολύ ισχυρή διοίκηση του οργανισμού συνεχώς αναζωογονεί τα υπάρχοντα παιχνίδια και λανσάρει νέα προϊόντα όπως το scratch και τα VLTs, που, σύμφωνα με τον αναλυτή της UBS, αποτελούν πυλώνες περαιτέρω ανάπτυξης και ισχυρής κερδοφορίας. Ο ΟΠΑΠ διαθέτει, πέραν των άλλων, ισχυρό ταμειακό απόθεμα και έχει υψηλή μερισματική πολιτική.  


Κλείσιμο

Όπως σημειώνει η ελβετική τράπεζα, οι εκτιμήσεις της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παραμένουν εν πολλοίς αμετάβλητες. Οι καλύτερες επιδόσεις των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ υποσκελίζονται από την καθυστέρηση της υλοποίησης των VLTs (βιντεοπαιγνίων). Μειώνει δεν  την τιμή στόχο στα 11,5 ευρώ λόγω των αυξημένων ρίσκων  στη χώρα, ήτοι πολιτική αστάθεια, φορολογική αστάθεια (η φορολογία είναι υψηλότερη από τις άλλες ανταγωνίστριες αγορές)  και καθυστερήσεις στην εκκίνηση των νέων παιγνίων. Ωστόσο, όπως σημειώνει η UBS, η κατανάλωση  έχει αρχίσει να ανακάμπτει.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης