Τα επενδυτικά κεφάλαια ποντάρουν τώρα στα... βοηθήματα του σεξ

Τα επενδυτικά κεφάλαια ποντάρουν τώρα στα... βοηθήματα του σεξ

Ο τζίρος της πορνείας είναι δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια, αλλά «αγγίζει» περίπου τα 186 δισ. δολάρια το χρόνο, με την Κίνα να είναι πρωταθλήτρια

Τα επενδυτικά κεφάλαια ποντάρουν τώρα στα... βοηθήματα του σεξ
Ξεχάστε ότι ξέρατε για τις επενδυτικές επιλογές, αφήστε πίσω τα πολιτικά ρίσκα, τους γεωπολιτικούς κινδύνους, τον DAX και το δολάριο και δώστε προσοχή στο εξής: τα private equity, δηλαδή τα επενδυτικά κεφάλαια, έχουν βάλει στο μάτι τα σεξουαλικά βοηθήματα και τη βιομηχανία του πορνό! Ο κλάδος του σεξ αναπτύσσεται παγκοσμίως με ραγδαίους ρυθμούς, με το ίντερνετ να έχει διαδραματίσει μεγάλο ρόλο. Πλέον τα πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε κάμερες και κρεβάτια, ενώ οι πιστωτικές έχουν «πάρει» φωτιά.

Ο τζίρος της πορνείας είναι δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια, αλλά «αγγίζει» περίπου τα 186 δισ. δολάρια το χρόνο, με την Κίνα να είναι πρωταθλήτρια. Τα έσοδα από τη διεθνή πορνογραφία προσθέτουν στο λογαριασμό ακόμα 120 δισ. δολάρια και προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 400 δισ. δολάρια το 2020, ποσό που αντιστοιχεί στα έσοδα των πέντε μεγαλύτερων web εταιρειών! Τα στοιχεία δείχνουν ότι ανά δευτερόλεπτο ξοδεύονται περίπου 3.000 δολάρια. Οι απολαβές των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν στις ταινίες διαφέρει από χώρα σε χώρα, αλλά κυμαίνεται από 150 – 250 την ώρα.

Επίσης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει να υπολογίζουν στο ΑΕΠ το τζίρο από την πορνεία, κάτι το οποίο θα συμπιέσει το δημόσιο χρέος κατά 2,3%! Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία έχει υπολογίσει ότι το 2013 ο τζίρος των 400.000 περίπου ιεροδούλων (μεταξύ αυτών το 5% είναι άνδρες), ανέρχεται στα 14,6 δισ. ευρώ. Αν αφαιρέσουμε ορισμένες συνδεδεμένες με το επάγγελμα υπηρεσίες, από το ενοίκιο για τους οίκους ανοχής μέχρι τα ρούχα και τα προφυλακτικά, η «καθαρή» προστιθέμενη αξία αγγίζει τα 7,3 δισ. ευρώ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το σεξ προσθέτει 16,78 δισ. δολάρια στην οικονομία

Το σεξ πουλάει και έτσι οι κερδοσκόποι σπεύδουν να αγοράσουν και να επενδύσουν σε αυτό. Εστιάζουν σε ταινίες πορνό, παλιά Playboy, εταιρείες που κατασκευάζοτν βοηθήματα, προφυλακτικά και τα καμπαρέ. Το ενδιαφέρον αντανακλά στην αυξανόμενη δυναμική του σεξ και του πειραματισμού που διακατέχει τις νέες γενιές, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι γλυκοκοιτάζουν

Κλείσιμο
*Η ανάπτυξη κάποιων εταιρειών που καινοτομούν στο... «σεξουαλικό βοήθημα» έχει τραβήξει τα βλέμματα των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, ενώ γίνονται και πολλές εξαγορές ή συγχωνεύσεις στον κλάδο. Εταιρείες που κατασκευάζουν και πουλούν σε ηλεκτρονικά καταστήματα δονητές, λάδια και διάφορα παιχνίδια κάνουν θραύση, ενώ υπάρχουν και βοηθήματα που απευθύνονται στην ελιτ, όπως η JIMMYJANE, των οποίων τα προϊόντα λιανικής ξεκινούν από τα 100 δολάρια και άνω. Η Brookstone, για παράδειγμα, επένδυσε πέρσι στην Pipedream, η οποία έχει ένα κατάλογο 3.000 αντικειμένων.

*Εχεις μία ιδέα για πορνό; Κάνε την πραγματικότητα. Το επενδυτικό κομμάτι στο σεξ, όπως φαίνεται, δεν σταματά μόνο στις εξαγορές. Μια νέα ιστοσελίδα crowd funding με το όνομα Offbeatr έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη χρηματοδότηση ακατάλληλων για ανηλίκους ταινίες. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Offbeatr τόνισε ότι έχει στόχο να δώσει στους δημιουργικούς και στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων μια νέα ευκαιρία για καινοτομία. Πως λειτουργεί: Επιτρέπει στους χρήστες που είναι άνω των 18 ετών να δημοσιεύσουν τις ταινίες τους με σκοπό να λάβουν τη χρηματοδότηση και επιτρέπει σε άλλους χρήστες να κάνουν δωρεές για την υλοποίηση του. Από το Φεβρουάριο του 2013, πάνω από 70.000 έχουν δοθεί για να χρηματοδοτηθούν επτά έργα.

Διαβάστε πεισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης