Citigroup: Κατεβάζει τον πήχη για ανάπτυξη σε Ευρωζώνη και Ελλάδα φέτος

Citigroup: Κατεβάζει τον πήχη για ανάπτυξη σε Ευρωζώνη και Ελλάδα φέτος

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αναφέρει ότι η ανάκαμψη του ΑΕΠ της χώρας κατά το β τρίμηνο οφείλεται κυρίως στην ισχυρή τουριστική σεζόν

Citigroup: Κατεβάζει τον πήχη για ανάπτυξη σε Ευρωζώνη και Ελλάδα φέτος
Χαμηλώνει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας η Citigroup, σε νέα έκθεση της με ημερομηνία 20 Αυγούστου.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αναφέρει ότι η ανάκαμψη του ΑΕΠ της χώρας κατά το β τρίμηνο οφείλεται κυρίως στην ισχυρή τουριστική σεζόν.

Η πορεία του ΑΕΠ  σε ετήσια βάση υποχώρησε στο -0,2% κατά το ίδιο διάστημα και αποτέλεσε τη λιγότερο αρνητική απεικόνιση από το 2008, ωστόσο τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που δείχνουν ακόμη αρκετά αδύναμα, σημειώνουν οι αναλυτές της Citi.

Για το λόγο αυτό μειώνουν ελαφρώς τις μέσες προβλέψεις για την ανάπτυξη κατά το 2014 στο 0,1% (από 0,3% τον περασμένο μήνα, και έναντι της κυβερνητικής πρόβλεψης για ανάπτυξη 0,6%).

Για την ανεργία, η Citi προβλέπει μικρή υποχώρηση φέτος στο 27% από 27,5% πέρυσι, και περαιτέρω αποκλιμάκωση το 2015, στο 25,8%. 
Κλείσιμο

Ωστόσο η Citi εκτιμά ότι η ανάπτυξη είναι πιθανό να επιταχυνθεί σε περίπου 1½ το 2015, εν μέσω της μειωμένης δημοσιονομικής πίεσης αλλά και λόγω της περαιτέρω αύξησης της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης