Πρόστιμο-μαμούθ στην Bank of America - Θα αγγίξει τα 17 δισ. δολάρια

Πρόστιμο-μαμούθ στην Bank of America - Θα αγγίξει τα 17 δισ. δολάρια

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο διακανονισμό που έχει γίνει μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και μιας μεμονωμένης εταιρείας

Πρόστιμο-μαμούθ στην Bank of America - Θα αγγίξει τα 17 δισ. δολάρια
Κοντά στα 17 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει το πρόστιμο που θα πληρώσει η Bank of America στο πλαίσιο διακανονισμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για κατηγορίες που σχετίζονται με την πώληση επισφαλών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων σε επενδυτές πριν το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

Η συμφωνία, που ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα, θα σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο διακανονισμό που έχει γίνει μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και μιας μεμονωμένης εταιρείας. Τα σχεδόν 17 δισ. δολ. θα είναι ένας συνδυασμός μετρητών και μέτρων στήριξης των καταναλωτών -ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στα κέρδη των τριών τελευταίων ετών της τράπεζας.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο διακανονισμός είναι η τελευταία μιας σειράς ποινών που έχει επιβάλει εναντίον μεγάλων τράπεζας για ενυπόθηκους τίτλους. Για την τράπεζα, ο διακανονισμός είναι η τελευταία μιας μακράς λίστας δικαστικών και ρυθμιστικών επιβαρύνσεων που απορρέει από την κρίση και έχει πιέσει τα κέρδη και εξοργίσει τους μετόχους.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον CEO, Brian Moynihan, ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της τετραετούς θητείας του ως επικεφαλής να διευθετεί δικαστικές διαμάχες είπε στους αναλυτές και τους επενδυτές πως αυτή η συμφωνία υποτίθεται ότι θα είναι το τελευταίο μεγάλο πρόβλημα που απορρέει από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Η τράπεζα έχει δαπανήσει περισσότερα από 60 δισ. δολάρια υπό τον Moynihan για να επιλύσει νομικές διαφορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης