Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ράδιο Κορασίδης

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ράδιο Κορασίδης

Προϋποθέσεις συγχώνευσης φαίνεται να υπάρχουν μεταξύ της Electronet και του δικτύου Euronics, το οποίο στη χώρα μας «τρέχει» η αλυσίδα ΣΕΗΟΣ, σύμφωνα και με πληροφορίες στελεχών της πρώτης. Η συνεταιριστική αλυσίδα το τελευταίο διάστημα αναζητά συμμαχίες με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, την ώρα που προχωρά σε επέκταση δικτύου. Διαβλέποντας η διοίκηση του ομίλου την προοπτική αλλαγής των όρων του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα μετά και τη συμφωνία MIG – Ράδιο Κορασίδης, προχωρά σε στρατηγ

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ράδιο Κορασίδης

Προϋποθέσεις συγχώνευσης φαίνεται να υπάρχουν μεταξύ της Electronet και του δικτύου Euronics, το οποίο στη χώρα μας «τρέχει» η αλυσίδα ΣΕΗΟΣ, σύμφωνα και με πληροφορίες στελεχών της πρώτης. Η συνεταιριστική αλυσίδα το τελευταίο διάστημα αναζητά συμμαχίες με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή της, την ώρα που προχωρά σε επέκταση δικτύου. Διαβλέποντας η διοίκηση του ομίλου την προοπτική αλλαγής των όρων του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα μετά και τη συμφωνία MIG – Ράδιο Κορασίδης, προχωρά σε στρατηγικές κινήσεις ενδυνάμωσης. Ηδη η Electronet εγκαινίασε συνεργασία με πέντε νέα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Λαμία και Μαλεσίνα. Με τα νέα αυτά καταστήματα ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων που είναι ενταγμένα στο δίκτυο της Electronet ανέρχεται σε 90. Το 2008 εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η ένταξη νέων επιχειρήσεων στο δίκτυο της Electronet.  

Το comeback της Habitat

«Για λίγο καιρό ξαπόστασε και ξανά προς τη δόξα τραβά». Πρόκειται για τη Habitat, που ενάμιση χρόνο μετά το ξαφνικό λουκέτο του τέως προέδρου της στην Ελλάδα κ. Κώστα Ζαράνη, ακολουθεί την τύχη της Ράδιο Κορασίδης και ξανανοίγει -με νέα πλέον διοίκηση την οικογένεια Κωνσταντίνου της Yalco- τις πύλες της. Ετσι αύριο Σάββατο η Habitat κάνει τη δεύτερη πρεμιέρα της αλλά σε λιγότερο glamorous καταστάσεις. Πλέον το κατάστημα δεν θα είναι το μεγάλο νεοκλασικό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αλλά  θα είναι μόλις 350 τ.μ., θα βρίσκεται στο Notos Home και θα λειτουργεί ως shop in shop. 

Στα σχέδια του ομίλου Yalco είναι το σήμα Habitat να προσδώσει τζίρους της τάξης των 15 εκατ. ευρώ.
Η Habitat θα πρέπει να θυμίσουμε ότι βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής όταν πριν από λίγους μήνες αιφνιδιαστικά έκλεισε τα καταστήματά της χωρίς να ενημερώσει τους πελάτες της. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν αρκετοί θιγόμενοι καταναλωτές που είχαν τις λίστες γάμου τους στην εταιρεία να κινηθούν δικαστικά κατά του ιδιοκτήτη της στην Ελλάδα κ. Κώστα Ζαράνη. Ο τελευταίος, πριν από το λουκέτο είχε έμμεσα μιλήσει για τις πιέσεις που η μητρική διεθνής εταιρεία είχε ασκήσει επάνω του και οι οποίες είχαν κοστίσει το κλείσιμο της εταιρείας του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης