Ο Ελτον Τζον εκτιμά ότι θα δει το AIDS να εξαφανίζεται «κατά τη διάρκεια της ζωής του»

Ο Ελτον Τζον εκτιμά ότι θα δει το AIDS να εξαφανίζεται «κατά τη διάρκεια της ζωής του»

Ο καλλιτέχνης συμμετέχει ενεργά στον αγώνα εναντίον της νόσου και έχει ιδρύσει το Elton John Aids Foundation

Ο Ελτον Τζον εκτιμά ότι θα δει το AIDS να εξαφανίζεται «κατά τη διάρκεια της ζωής του»
Την εκτίμηση ότι θα δει το AIDS να εξαφανίζεται «κατά τη διάρκεια της ζωής του» εφόσον οι ΗΠΑ συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον της νόσου εξέφρασε ο διάσημος τραγουδιστής Ελτον Τζον, ενώπιον της Αμερικανικής Γερουσίας που εξετάζει το θέμα της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ της εκστρατείας για την καταπολέμηση του AIDS.

O Βρετανός τραγουδιστής , που συμμετέχει ενεργά στον αγώνα εναντίον της νόσου και έχει ιδρύσει το Elton John Aids Foundation, υποστήριξε ότι «η επιδημία του AIDS δεν έχει τελειώσει και η δράση των ΗΠΑ από την πρώτη γραμμή είναι εξαιρετικά σημαντική».

Κλείσιμο
 «Μία ευκαιρία παρουσιάζεται ενώπιόν μας, μία ευκαιρία που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε το τέλος του AIDS, κατά τη διάρκεια της ζωής μου» δήλωσε ο 68χρονος καλλιτέχνης και πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία επιβραδύνοντας τις προσπάθειές μας».

Στη συνεχεία, ο Έλτον  αναφέρθηκε στις δαπάνες και την αναγκαία χρηματοδότηση του Εκτάκτου Προγράμματος για την καταπολέμηση της ασθένειας, PEDFAR, για την ενίσχυση του οποίου θα χρειαστούν 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2016.

Μεταξύ άλλων,  «Τα φάρμακα θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά, το ποσοστό μετάδοσης θα αυξηθεί και η ασθένεια θα μας φέρει ένα νέο χτύπημα με καταστροφικές συνέπειες» επισήμανε ο τραγουδιστής.

Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει το 2003 υπό την προεδρία του Τζορτζ Ο. Μπους και συνεχίστηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης