Καταχειροκροτήθηκε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής

Καταχειροκροτήθηκε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής

Το κοινό χειροκροτούσε όρθιο την ερμηνεύτρια στην πρώτη της συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Μετά την μεγάλη επιτυχία, το Μέγαρο προγραμμάτισε μία επιπλέον συναυλία, την Τρίτη 3 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο

Καταχειροκροτήθηκε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής
Στην κατάμεστη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, αποθεώθηκε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, χθες- Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου- στην πρώτη από τις νέες εμφανίσεις της στο Μέγαρο. Το κοινό χειροκροτούσε όρθιο για πολλή ώρα τη ερμηνεύτρια που έδωσε τον καλύτερο της εαυτό.

Μετά την επιτυχία της πρώτης συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο και την εξάντληση των εισιτηρίων για τις μουσικές της παραστάσεις που θα ακολουθήσουν (25, 26 και 28/2), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προγραμμάτισε μία επιπλέον συναυλία την Τρίτη 3 Μαρτίου στον ίδιο χώρο.

Από το Μέγαρο, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ξεκινά το μουσικό της ταξίδι με τίτλο «Μυστικό τοπίο», και τραγουδά όλα εκείνα τα κομμάτια Ελλήνων και ξένων συνθετών, που την εμπνέουν. Ανάμεσά τους οι Σούμπερτ, Πιατσόλλα και Ρότα αλλά και οι «δικοί μας» Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Αντύπας, Κραουνάκης, Κορκολής, Ρεμπούτσικα και Σαββόπουλος.

Τις συνθέσεις έχει ενορχηστρώσει ο Κώστας Παπαδούκας, ένας δημιουργός με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό στίγμα.
Κλείσιμο


Την ερμηνεύτρια πλαισιώνουν η Χορωδία GraduArti (Απόφοιτοι Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων) σε διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Κώστας Παπαδούκας (πιάνο), Μανώλης Τόμπρος (ντραμς) και Ορέστης Καραμπαλίκης (κιθάρα). Οργάνωση παραγωγής μουσικού συνόλου: Τώνια Δραγούνη.

Mέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη γράφει για τις τρεις συναυλίες της στο Μέγαρο
«Το Μυστικό τοπίο κρύβει την ημέρα και τη νύχτα, έχει πάθος και έκφραση. Επέλεξα αυτό τον τίτλο γιατί η μουσική  έχει φως, ανοίγει μοναδικά περάσματα για να εκφραστεί, μονοπάτια γεμάτα ασπρόμαυρες νότες που χρωματίζουν σιγά σιγά την ψυχή.
 
Τα τραγούδια  που θα τραγουδήσω, με συγκινούν, με προκαλούν με τον τρόπο τους με πιάνουν απ’ το χέρι σφιχτά και  με  οδηγούν σε κόσμους πολύ ιδιαίτερους, φανταστικούς,  με μεταφέρουν μαγικά από το παρελθόν στο σήμερα και από το τώρα στο αύριο.

Ο ήχος  μιας συμφωνικής ορχήστρας σού προσφέρει απλόχερα πληθώρα συναισθημάτων, είναι σαν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, όπου κλείνεις τα μάτια και ακουμπάς.

Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με τη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης μου, με τον Λουκά Καρυτινό που η μαγική του μπαγκέτα θα πλημμυρίσει τον κόσμο μουσική και με τη χορωδία GraduArti της Χριστίνας Βαρσάμη που θα δώσει άλλη διάσταση στα τραγούδια».
                            
Τιμές εισιτηρίων: 14 € (Ζώνη Γ΄), 25 € (Ζώνη Β΄), 35 € (Ζώνη Α΄) και 50 € (Διακεκριμένη Ζώνη).
Ειδικές τιμές: 7,5 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,5 € (65+, πολύτεκνοι).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης