Στο Eλληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη “Immersion”

Στο Eλληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη “Immersion”

Στο καθιερωμένο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου επιλέχθηκε το πρώτο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη “Immersion- Βουτιά σε μία άλλη πραγματικότητα”.

Στο Eλληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη “Immersion”
Συμμετοχή στο νέο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου για το ντοκιμαντέρ Immersion του παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη.

Θα συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Μία αληθινή, ανθρώπινη, θετική, χωρίς υπερβολές, με σεβασμό στους κατοίκους της Σιέρρα Λεόνε και στον τρόπο ζωής τους, καταγραφή της εκεί πραγματικότητας, μέσα από τα μάτια ενός δυτικού ανθρώπου. Ένα ντοκιμαντέρ που συγκινεί, σε παραγωγή, κινηματογράφηση και σκηνοθεσία του Αντώνη Κανάκη.

Ένα ντοκιμαντέρ που πριν ξεκινήσει την φεστιβαλική του πορεία έσπασε κάθε ρεκόρ ανταπόκρισης και τηλεθέασης στην Ελληνική κοινωνία και τηλεόραση. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το Immersion αποσπώντας μερίδιο τηλεθέασης πάνω από 40%.

Το Immersion είναι παγκόσμιο πρόγραμμα της ActionAid, στο οποίο πρόσωπα επιρροής  ζουν για μία περίπου εβδομάδα στα πιο φτωχά μέρη του πλανήτη, ακολουθώντας την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής των εκεί κατοίκων σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό να μεταφέρουν στη συνέχεια την εμπειρία τους.

Ο Αντώνης Κανάκης, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής της δημοφιλούς σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής Ράδιο Αρβύλα είναι ο πρώτος διάσημος από την Ελλάδα που πραγματοποίησε «Immersion» με την ομάδα τηςActionAid, έζησε δηλαδή μαζί με τους κατοίκους του χωριού Φέγκεχουν στη Σιέρρα Λεόνε και είδε από κοντά τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν οι άνθρωποι στη Σιέρρα Λεόνε. Την πραγματικότητα αυτή κατέγραψε στο ομότιτλο συγκινητικό και ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
Κλείσιμο

Τα θετικά αποτελέσματα της προβολής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η ανταπόκριση των Ελλήνων συμπολιτών μας είχε ως αποτέλεσμα 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι να δουν τη ζωή τους να βελτιώνεται, καθώς 8 κοινότητες της ActionAid, σε πολύ φτωχές περιοχές του κόσμου, βρήκαν Αναδόχους Παιδιού από την Ελλάδα, ενώ και τα έσοδα από την παραγωγή προσφέρθηκαν στην ActionAid από τον Αντώνη Κανάκη για το έργο της οργάνωσης.

Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης