Lady Gaga, Έλλη Πασπαλά και Φεστιβάλ Βοτανικού απόψε στην Αθήνα

Lady Gaga, Έλλη Πασπαλά και Φεστιβάλ Βοτανικού απόψε στην Αθήνα

Η Lady Gaga βέβαια επισκιάζει την αποψινή αθηναϊκή έξοδο, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν οι Αθηναίοι απόψε.

Lady Gaga, Έλλη Πασπαλά και Φεστιβάλ Βοτανικού απόψε στην Αθήνα

Συναυλία της Lady Gaga στο ΟΑΚΑ
Το απόλυτο ποπ είδωλο, η εκκεντρική Αμερικανή τραγουδίστρια Lady Gaga, εμφανίζεται σήμερα στο ΟΑΚΑ. Η σκηνή που θα φιλοξενήσει το σόου "ARTPOP ball" είναι μοναδικά σχεδιασμένη για να φέρει την καλλιτέχνιδα ακόμα πιο κοντά στους θαυμαστές της, ανεξάρτητα από το πού κάθονται. Οι διάδρομοι είναι κατασκευασμένοι από ημιδιαφανές υλικό που ξεκινούν από την κύρια σκηνή και φτάνουν στο κοινό, ενώ συνδέουν μεταξύ τους τις μικρότερες σκηνές που την πλαισιώνουν. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να περπατά και να χορεύει κάτω από τους διαδρόμους αυτούς και επιπλέον μπορεί να παρακολουθεί το σόου και από μια εντελώς νέα οπτική γωνία. Στο ΟΑΚΑ (Λεωφόρος Σπύρου Λούη, Μαρούσι). Τηλ.: 210 6834060-1. Ώρα: 18:30. Εισιτ.: 38,5-115,5 ευρώ.
 
Κλείσιμο
Παγκόσμια πρεμιέρα έργων του Χρήστου Αντωνίου στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Αντωνίου παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση δύο προσωπικές του δουλειές, το «Random gebaut keeps an eye on the module guide» (για σόλο ντραμς) και το «Fosferatu» (για μέτζο-σοπράνο, μουσικό σύνολο 16 ατόμων & παιδική χορωδία), προσεγγίζοντας τις έννοιες της αποκάλυψης, της αναδίπλωσης της ψυχής και της αποτίναξης της στατικής μορφής. Σε έναν κόσμο που από νωρίς μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε «φόρμες», τα δύο αυτά έργα προσπαθούν να αποδείξουν ότι, όταν το λόγο έχει η αλήθεια, καμία πεπερασμένη αισθητική δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί της. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).Τηλ.:210 3463333, 210 3418550. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.
 
Συναυλία της Έλλης Πασπαλά & The Underground Youth Orchestra στην Κηφισιά
Η Έλλη Πασπαλά ταξιδεύει το κοινό σε πρωτόγνωρα ηχοτόπια, με τραγούδια από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Μαζί της η 30μελής νεανική συμφωνική ορχήστρα The Underground Youth Orchestra υπό την επίβλεψη των Franc Shestani, Antonela Sefa, Ευσταθίας Παπαγεωργοπούλου και Oswald Amiralis. Τραγούδι Νανά Περάκη, Απόστολος Κίτσoς, Κωνσταντίνα Κορδούλη. Διεύθυνση και ενορχήστρωση Κώστας Ηλιάδης. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μενανδρείων 2014 Δήμου Κηφισιάς. Στο Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιας (Διονύσου και Μυρσίνης). Τηλ.: 210 6289037, 210 6289000. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 4-10 ευρώ.
 
The Field στο BIOS Ρομάντσο
Η νέα σεζόν ξεκινά με ένα μίνι ηλεκτρονικό φεστιβάλ, με τον Σουηδό The Field της Kompakt Records να εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ο The Field έχει ξεχωρίσει για τον προσωπικό και ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει ηλεκτρονικές μινιμαλιστικές δομές με μία ηλεκτρική μελωδικότητα, καθιστώντας τον υπεύθυνο για μία από τις πιο highlighted στιγμές του electronic-indie crossover. Στο main stage θα εμφανιστούν επίσης οι Virilio, Pan Pan, ΔΔ. Τη βραδιά θα κλείσει ο DJ Barker από το Berghain του Βερολίνου. Στο BIOS Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια). Τηλ.: 2167003325. Ώρα: 20:30. Είσοδος δωρεάν, με χρέωση στην κατανάλωση.
 
Αντύπας και Νίκος Μακρόπουλος στον Βοτανικό
Μετά την επιτυχημένη περσινή του εμφάνιση ο πρώτος και ύστερα από πέντε χρόνια «απουσίας» από τη γνωστή σκηνή ο δεύτερος, Αντύπας και Μακρόπουλος επιστρέφουν για να παρουσιάσουν παλιές και νέες τους επιτυχίες. Μαζί τους η ταλαντούχα τραγουδίστρια Ελεάνα Παπαϊωάννου και οι ολοένα ανερχόμενοι Kings, το νέο αγαπημένο νεανικό συγκρότημα με τις μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν δύο εκπρόσωποι της "νέας γενιάς", η Κατερίνα Κυριαζή και ο Πρόδρομος, καθώς και οι Χρύσα Μπανδέλη, Γιάννης Αλεξόπουλος, Γιώργος Καραλής και Αγγελίνα. Στον Βοτανικό (Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση). Τηλ.: 210 3473835, 210 3473914. Ώρα: 23:00. Εισιτ.: από 15 ευρώ (με ποτό στο μπαρ).
 
Η Αλέκα Κανελίδου στο Κηποθέατρο Παπάγου
Η γνωστή τραγουδίστρια έρχεται να «αγκαλιάσει» μια ευρεία γκάμα ακουσμάτων, δίνοντας με τη μοναδική ερμηνεία της νέα πνοή στο παλιό της ρεπερτόριο, στις μεγάλες της επιτυχίες και στα τραγούδια που της έδωσαν μια περίοπτη θέση στην καρδιά του κόσμου, τόσο μιας παλαιότερης γενιάς όσο και των νέων που την γνώρισαν μέσα από πετυχημένες διασκευές. Στο Κηποθέατρο Παπάγου ('Αλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς). Τηλ.: 210 6520412. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 15 ευρώ.
 
«Με Βαμβακάρη και Τσιτσάνη» στο Περιστέρι
Σε μία ατμοσφαιρική μουσική περιπλάνηση στους δύο μεγάλους λαϊκούς δημιουργούς, μας παρασύρουν ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου. Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2014 του Δήμου Περιστερίου. Στο 'Αλσος Δήμου Περιστερίου (Αγίου Βασιλείου 62). Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.
 
Ο Νίκος Αβαγιανός στο Χυτήριο
Ο Νίκος Αβαγιανός παρουσιάζει τη μουσική παράσταση "Χορεύοντας στα κύματα" με τη Λυδία Σέρβου και τη φιλική συμμετοχή του Θοδωρή Κοτονιά. Το πρώτο μέρος της παράστασης είναι ένα αφιέρωμα στη νησιωτική Ελλάδα, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Θοδωρή Κοτονιά, αλλά και τραγούδια γνωστών δημιουργών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Λοΐζος, ο Γιάννης Σπανός και ο Αντώνης Βαρδής. Στη μουσική επιμέλεια και τα πλήκτρα θα είναι ο Γιώργος Τσοκάνης, ενώ στο βιολί ο Νίκος Βερύκοκκος. Στο Πολυχώρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Βοτανικός). Τηλ.: 210 3412313. Ώρα: 22:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.
 
Η Λένα Κιτσοπούλου και οι Ραστ Χιτζάζ στην Αγία Φιάλη της Πανόρμου
Από σήμερα και κάθε Παρασκευή, η Λένα Κιτσοπούλου και οι ΡΑΣΤ ΧΙΤΖΑΖ θα παίζουν και θα τραγουδούν τα αγαπημένα τους ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Εκτός από τη Λένα Κιτσοπούλου στη φωνή, συμμετέχουν οι Στράτος Γκρίντζαλης μπουζούκι-φωνή, Γιάννος Περλέγκας κιθάρα-φωνή, Μπάμπης Παπαδημητρίου μπουζούκι-μπαγλαμάς-φωνή. Στο μεζεδοπωλείο Αγία Φιάλη (Πανόρμου 115Γ). Τηλ. 697 023 5667. Ώρα: 22:00.
 
 
ΠΑΡΤΥ
 
Cocktail party στην Ακαδημία Πλάτωνος
Ο Χώρος Γνώσης και Πολιτισμού «Πολιτεία» διοργανώνει πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για να συνεχίσει ο χώρος να λειτουργεί ως τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών, τέχνης, ψυχαγωγίας αλλά και να προσφέρει βήμα σε νέους δημιουργούς και σε νέες ιδέες με ελεύθερη είσοδο. Στην «Πολιτεία» (Μοναστηρίου136, Ακαδημία Πλάτωνος). Τηλ.: 210 5120650. Ώρα: 20:00.
 
 
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 
Προκαταρκτική εκδήλωση για τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ
 
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) διοργανώνει στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 τη Βραδιά του Ερευνητή, που περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις προκειμένου το κοινό να έρθει πιο κοντά στο επάγγελμα του ερευνητή, στο εύρος των επιστημονικών εφαρμογών, αλλά και στα ερευνητικά επιτεύγματα των επιστημονικών ομάδων όλων των Πανεπιστημίων της Αθήνας, μέσα από ομιλίες, συζητήσεις με το κοινό, διεξαγωγή πειραμάτων, αλλά και καλλιτεχνικών δρώμενων. Σήμερα η προκαταρκτική εκδήλωση περιλαμβάνει πρωτότυπο Μουσικό Δρώμενο με τίτλο «The street value of science» με σκοπό την παρουσίαση ερευνητικών επιτευγμάτων από μουσική μπάντα με επικεφαλής τον Δρ. Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο, βραβευμένο με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Descartes για την Έρευνα. Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Πατησίων 42). Τηλ.: 210 7721000. Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.
 
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
 
Athens Bike Festival στην Τεχνόπολη
Η γιορτή του ποδηλάτου πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, δίνοντας την ευκαιρία στους Αθηναίους να δουν και να δοκιμάσουν ποδήλατα και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα τους φέρουν σε επαφή με έναν άλλο τρόπο ζωής. Φέτος το Athens Bike Festival αποτελεί επίσημη συμμετοχή της Αθήνας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που έχει θέμα «Δικοί μας οι δρόμοι, δική μας η επιλογή» και εστιάζει στην ανάγκη να επανεξετάσουμε τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε τους χώρους μέσα στην πόλη. Στην Τεχνόπολη (Πειραιώς 100, Γκάζι). Ώρα: 18:00. Είσοδος ελεύθερη.
 
2ο Φεστιβάλ Βοτανικού "Κάτω από τις Γραμμές"
Έντεκα διαφορετικοί χώροι συνάθροισης κοινού, τέχνης και πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής του Βοτανικού, διοργανώνουν φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ «Κάτω από τις Γραμμές», που τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει ως τις 21 Σεπτεμβρίου. Οι χώροι που συμμετέχουν είναι οι La Soiree De Votanique Οι Θεσσαλοί, Μπιέλα, Εις το Παυσίλιπον, Θέατρο OLVIO, Θέατρο Eliart, Πολυχώρος Vault, Πολυχώρος πολιτισμού Αθηναΐς, Beton 7, Baumstrasse, Quilombo La Soirée De Votanique. Πληροφορίες για το ποικίλο πρόγραμμα στην ιστοσελίδαwww.facebook.com/votanikosfest2014 .

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης