Επανέκδοση του βιβλίου του Τζόν 'Ιρβινγκ: Ο Κατά Γκάρπ Κόσμος

Επανέκδοση του βιβλίου του Τζόν 'Ιρβινγκ: Ο Κατά Γκάρπ Κόσμος

Με χιούμορ, καυστικότητα και ρεαλισμό ο Ιρβινγκ περιγράφει την Αμερική της δεκαετίας του '70 μέσα από την σεξουαλική επανάσταση και την κοινωνική αλλαγή.

Επανέκδοση του βιβλίου του Τζόν 'Ιρβινγκ: Ο Κατά Γκάρπ Κόσμος

Ο Κατά Γκαρπ κόσμος αφηγείται τα έργα και τις ημέρες του T.S. Garp, νόθου γιου της Jenny Fields, μιας φεμινίστριας που είναι πολύ μπροστά από την εποχή της. Η Τζένι, που υπηρετεί ως νοσοκόμα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποφασίζει να κάνει παιδί με ένα λοχία που έχει τραυματιστεί έχοντας υποστεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες, που όμως διατηρεί τη σεξουαλική του ικανότητα. Χρησιμοποιώντας την ιστορία μέσα στην ιστορία, ο Ίρβινγκ, με όπλο το απαράμιλλο χιούμορ του και την καταλυτική του σάτιρα, φιλοτεχνεί το πορτρέτο ενός ασυνήθιστου νεαρού, που διαμορφώνει εντελώς προσωπικές αντιλήψεις για τη ζωή και υιοθετεί μια εντελώς αντισυμβατική κοινωνική συμπεριφορά.

Ένα εμβληματικό μυθιστόρημα για τα ήθη της δεκαετίας του ’70 και τη σεξουαλική επανάσταση, ο Κατά Γκαρπ κόσμος τιμήθηκε το 1979 με την ανώτερη λογοτεχνική διάκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το National Book Award for Fiction. Μεταφράστηκε σε πάρα πολλές γλώσσες και καθιέρωσε τον John Irving ως ένα από τους σημαντικότερους σύγχρονους αμερικανούς πεζογράφους. Μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο από τον μεγάλο σκηνοθέτη George Roy Hill το 1982, με πρωταγωνιστές τους Robin Williams, Glenn Close, Mary Beth Hurt και John Lithgow.
 
Μετάφραση: Νίκος Κωνσταντίνου σελ. 675 - 22,90 €  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης