Τα Γυάλινα πρόσωπα

Τα Γυάλινα πρόσωπα

Το μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα, «Βιοτεχνία Υαλικών», -τιμημένο με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος το 1975- ανεβαίνει στη σκηνή για δεύτερη χρονιά από την Εταιρεία Θεάτρου «Νεάπολις»

Τα Γυάλινα πρόσωπα
Η Εταιρεία Θεάτρου «Νεάπολις» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Βιοτεχνία Υαλικών» του Μένη Κουμανταρέα, σε διασκευή-σκηνοθεσία του Άγγελου Χατζά από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι τις 19 Απριλίου σε ένα ξεχωριστό χώρο. 

Φέτος η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Φούρνος», με μια νέα διανομή, σε νέα διασκευή, με μια ανανεωμένη ματιά, διατηρώντας όμως την υφή και την ατμόσφαιρα της πρώτης παράστασης καθώς πέρυσι η συγκεκριμένη ομάδα ανέβασε το έργο για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. 



Για να εστιάσουμε όμως στα στοιχεία της ιστορίας του έργου. Ο Μένης Κουμανταρέας, στο βιβλίο του μας εξιστορεί «την ιστορία της Μπέμπας και του Βλάση Ταντή, που διατηρούν ένα μαγαζί με γυαλικά. Εκείνη θεληματική κι ανήσυχη με τους άλλους άντρες. Εκείνος καταθλιπτικός κι αιώνια ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Τους πλαισιώνουν ο Βάσος και ο Σπύρος, δύο φίλοι κωμικοτραγικοί.» «Μια ιστορία χαμένων ιδεολογιών και ξοφλημένων ονείρων στη μεταπολεμική Ελλάδα.»
Κλείσιμο

Το 1975, το Βιβλίο-σταθμός στην πορεία του συγγραφέα απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και έμενε να διατηρηθεί στη συνείδηση των αναγνωστών. Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα της παράστασης: «Γραμμένο στο λυκόφως της δικτατορίας, με την προσδοκία της μεταπολίτευσης, μοιάζει να κλείνει το μάτι στο σήμερα, ν’ ακουμπάει τις ίδιες δυσκολίες και αγωνίες των μικρών, ταπεινών και σπουδαίων ανθρώπων.»

Ερμηνέυουν οι ηθοποιοί Γιώργος Αραχωβίτης, Αργυρώ Λογαρά, Γιάννης Νικολάου, Άγγελος Χατζάς.

Info
«Θέατρο Φούρνος»
Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη, Αθήνα
Τηλ: 21 0646 0748
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης