Η ιστορία της Άννας Φρανκ αλλιώς!

Η ιστορία της Άννας Φρανκ αλλιώς!

Σε μια νέα μορφή -ως Graphic Diary- κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» με βασικό συντελεστή του τον σκηνοθέτη Άρι Φόλμαν

Η ιστορία της Άννας Φρανκ αλλιώς!
Με προσωπικά του βιώματα πολύ έντονα, ο 56χρονος Ισραηλινός σκηνοθέτης Άρι Φόλμαν, γιος Πολωνών επιζώντων του Ολοκαυτώματος ανέλαβε την μεταφορά του Ημερολογίου της Άννας Φρανκ σε μια νέα μορφή ως Graphic Diary. Ο Άρι – γνωστός από το βραβευμένο φιλμ του Βαλς με τον Μπασίρ (Waltz with Bashir) το 2008- με ένα μοναδικό τρόπο καταφέρνει να συνδέσει το πρωτότυπο κείμενο με διαλόγους και διηγήσεις οι οποίοι ζωντανεύουν μέσα από την άμεση, σχεδόν κινηματογραφική (όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) εικονογράφηση του Νταβίντ Πολόνσκυ.

Η γνωστή ιστορία του 13χρονου κοριτσιού με το αστέρι του Δαυίδ στο πέτο στο υπό γερμανική κατοχή Άμστερνταμ και οι ημερολογιακές καταγραφές της από την σοφίτα-κρυψώνα όπου βρίσκονταν με την οικογένεια της μέχρι και την ημέρα που οι ναζί θα τους ανακαλύψουν, καταγράφεται στο Graphic Diary με έναν διαφορετικό τρόπο και με μια ιδιαίτερη προσέγγιση με κύριο χαρακτηριστικό την εικόνα.

Αλλά ας επιστρέψουμε στον δημιουργό του έργου, τον άνθρωπο με τις πολλαπλές ιδιότητες -ως σκηνοθέτη, σεναριογράφο και κινηματογραφικό παραγωγό- Άρι Φόλμαν.

Ο ίδιος ως νεαρός Ισραηλινός στρατιώτης -19 ετών τότε- έζησε από κοντά τον πρώτο πόλεμο του Λιβάνου το 1982 και με τις αυτοβιογραφικές τραυματικές εμπειρίες του πολέμου, δημιούργησε το 2008 το φίλμ κινουμένων σχεδίων Βαλς με τον Μπασίρ (Waltz with Bashir). Το φίλμ προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ενώ κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου και το βραβείο Cesar.        

Αυτή την περίοδο προετοιμάζει την αντίστοιχη ταινία κινουμένων σχεδίων μεταφέροντας κατά κάποιον τρόπο την ιστορία των εικόνων από τις 168 σελίδες του κόμικ με την δική του ιδιαίτερη μορφή.
Κλείσιμο

«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες και έχει πουλήσει από την πρώτη του έκδοση –στις 25 Ιουνίου 1947- χιλιάδες επί χιλιάδων αντίτυπα διατηρώντας τον τίτλο ενός από τα διαχρονικότερα βιβλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης