Ένας "Φιάκας" στη Καλαμάτα!

Ένας "Φιάκας" στη Καλαμάτα!

Με το έργο "Απατεών ο Φιάκας" σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Σοφιανού κάνει πρεμιέρα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας για την χειμερινή του περίοδο 2017-2018

Ένας "Φιάκας" στη Καλαμάτα!
Με μια εξαιρετική και δυνατή ομάδα ηθοποιών και συντελεστών ξεκινά την χειμερινή του περίοδο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας παρουσιάζοντας στη Κεντρική του Σκηνή – από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 έως και Κυριακή 4 Μαρτίου 2018- το έργο του Δημοσθένη Μισιτζή "Απατεών ο Φιάκας".

Πρωταγωνιστές στην υπέροχη κωνσταντινουπολίτικη κωμωδία του 1870 είναι ένα έμπειρο καστ ηθοποιών που αποτελείται από τον Κώστα Χαλκιά, την Ματθίλδη Μαγγίρα, την Όλγα Αλεξανδροπούλου, τον Άρη Tσαμπαλίκα και τον Φίλιππο Σοφιανό, ο οποίος έχει αναλάβει και την ευθύνη της σκηνοθεσίας του έργου σε ένα γνώριμο περιβάλλον καθώς γνωρίζει "εκ θεμελίων" τη σκηνή του τοπικού θεάτρου λόγω της εντοπιότητάς του. Τον πιο δυνατό βέβαια ρόλο στην διείσδυση του έργου έχει αναλάβει ο πολύπειρος ενδυματολόγος και σκηνογράφος Γιάννης Μετζικώφ ο οποίος θα δώσει την εικαστική μορφή στην ιστορία του Φιάκα.

Κλείσιμο
Το σενάριο του έργου -όπως το διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα- τοποθετείτε στην Κωνσταντινούπολη του περασμένου αιώνα όπου ένας μικροαπατεώνας υποδύεται τον Αριστοκράτη για να παντρευτεί τη πλούσια γυναίκα των ονείρων του και να δώσει λύση στο βιοποριστικό του πρόβλημα. Ο υπηρέτης του προσπαθεί να συνδράμει τον κύριό του προσβλέποντας στην πραγματοποίηση του ονείρου του να γίνει χρηματιστής. Η πλούσια νύφη ελπίζει οτι με τον γάμο της θα μπει στους κύκλους της Αριστοκρατίας. Και οι τρεις αυτοί ήρωες του έργου ονειρεύονται να αλλάξουν τη ζωή τους με κάθε θεμιτό κι αθέμιτο μέσο. Τα δύο άλλα πρόσωπα του έργου προσπαθούν να τους προσγειώσουν ενώ εμείς παρακολουθούμε την κατάρριψη των χιμαιρικών τους σχεδίων και το θρίαμβο περί δικαίου αισθήματος σε αυτή την αστεία, λόγια κωμωδία του Δημοσθένη Μισιτζή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε επισκέπτοντας την σελίδα Facebook του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και στο τηλ: 27210 82616.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης