Εντυπωσιακό ποδαρικό για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Εντυπωσιακό ποδαρικό για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Με παιδικά παιχνίδια και γέλια και τη φωνή του Διονύση Σαββόπουλου πέρασε η πρώτη ημέρα της σειράς εκδηλώσεων «Η νύχτα μέρα»

Εντυπωσιακό ποδαρικό για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Προτού ξεκινήσει τη χθεσινή του συναυλία, ο Διονύσης Σαββόπουλος χρησιμοποίησε μία λέξη η οποία αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια αυτό που συμβαίνει στις παρυφές της Καλλιθέας: «δώρο». Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το Κέντρου Πολιτισμού που θα προσφέρει στο ελληνικό Δημόσιο μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες δεν προβαίνει απλά σε μία δωρεά, αλλά σε ένα δώρο. Ένα δώρο που θα το απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας. Κυρίως, όμως, θα είναι δώρο για τα παιδιά μας, που θα το χαρούν για τα χρόνια που έρχονται και θα μεγαλώσουν με έναν σπουδαίο πυρήνα πολιτισμού, μόλις 4,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Τα παιδιά ήταν, άλλωστε, και οι πρωταγωνιστές της πρώτης μέρας του τετραήμερου εκδηλώσεων που έχει οργανώσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ανοίγοντας για πρώτη φορά τις πόρτες του Πάρκου του Κέντρου Πολιτισμού στο ευρύ κοινό, από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου. Χιλιάδες επισκέπτες έφεραν μαζί τους τους… διαδόχους τους για να απολαύσουν μαζί αυτό το ξεχωριστό event. Οι δρόμοι του Πάρκου, αλλά κυρίως το ξέφωτο -όπου στη συνέχεια θα πραγματοποιούνταν η συναυλία του Νιόνιου- γέμισε με παιδικές φωνές και γέλια, με κρυφτό και κυνηγητό, με μπάλα και ό,τι άλλο παιχνίδι σκαρφίζονται τα πιτσιρίκια.

Κλείσιμο


Την ίδια στιγμή, οι μεγάλοι θαύμαζαν το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που δεσπόζει στην κορυφή του Πάρκου και εξερευνούσαν τις γωνιές του Πάρκου, το οποίο ναι μεν δεν είναι ακόμα 100% έτοιμο, όμως μας αποκάλυψε πλήρως το δυναμικό του.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της νεολαίας αναδείχτηκε και με τη συναυλία που έκλεισε τη χθεσινή ημέρα. Πριν από τον Διονύση Σαββόπουλο ανέβηκε στη σκηνή η Underground Youth Orchestra, ένα μουσικό σύνολο νέων που ερμήνευσε σπουδαία κομμάτια από Σοστάκοβιτς μέχρι Πιοβάνι, αλλά και τραγούδια όπως το «Θάλασσα πλατιά» με την πολλά υποσχόμενη φωνή της Κωνσταντίνας Κορδούλη.



Στη συνέχεια, αφού ανέβηκε ο Νιόνιος επί σκηνής (και με τους συνεργάτες του να εμφανίζονται αρχικά με ρούχα και κράνη εργατών του εργοταξίου…) συνοδεύτηκε από τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, που έκλεψε την παράσταση. Όσο για την παρουσία του Σαββόπουλου, τα λόγια είναι περιττά. Δεν είναι απλά τα τραγούδια του, που έχουν γράψει ιστορία, είναι και η άνεσή του στη σκηνή, αλλά και η επαφή που έχει με τον κόσμο.

Έτσι, ανάμεσα σε υπέροχα κομμάτια, όπως το «Ζεϊμπέκικο», το «Δημοσθένους λέξις», το «Άγγελος εξάγγελος» και το «Τι έπαιξα στο Λαύριο», ο Νιόνιος διηγήθηκε ανέκδοτα και μας έδωσε συμβουλές, όπως το να τα έχουμε καλά με τους μουσικούς, γιατί αυτοί μπορούν να μας εξασφαλίσουν μία θέση στον… παράδεισο. Η συναυλία εμπλουτίστηκε και με την παρουσία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έδωσε ρέστα σε τραγούδια όπως η «Θαλασσογραφία».



Εάν θέλετε και εσείς να περάσετε μία βόλτα από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έχετε ευκαιρία μέχρι και την Τετάρτη. Ο χώρος θα παραμένει ανοιχτός από τις 20.00 έως τις 6.00, ενώ είναι προγραμματισμένες πολλές ακόμα εκδηλώσεις. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης