PICK: Μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Πάτρα!

PICK: Μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Πάτρα!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τα ελληνικά δεδομένα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα όπου πάνω από 50.000 θεατές απόλαυσαν επί δυο μέρες μια μοναδική παράσταση.

PICK: Μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Πάτρα!
Ένα εκρηκτικό διήμερο γεμάτο αγωνιστική δράση, γκάζια, αδρεναλίνη, πρωτότυπα events, επιδείξεις που έκοβαν την… ανάσα, αντίκες και ακριβά πολυτελή αυτοκίνητα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Πατρινοί, αλλά και χιλιάδες θεατές που πιστοί στο ραντεβού τους με την… παράδοση παρακολούθησαν το 7οPICK ΛΟΥΞ Cola, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Το κέντρο της πόλης για δύο ημέρες μετατράπηκε σε πίστα και οι οδηγοί καρτ
που συμμετείχαν στους αγώνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα. Δεκάδες χιλιάδες θεατές βρέθηκαν κατά μήκος της διαδρομής για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών. Την ίδια στιγμή η πλατεία Γεωργίου είχε μετατραπεί σε pit. Εκτός όμως, από τους επισκέπτες και τους θεατές που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με το θέαμα που προσέφεραν απλόχερα οι διαγωνιζόμενοι, αλλά και οι ακροβάτες με τα ριψοκίνδυνα show που έκοβαν την ανάσα, τη διοργάνωση παρακολούθησαν και δεκάδες ανταποκριτές ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι αναγνώρισαν για ακόμη μία φορά την Οργανωτική επιτυχία του θεσμού, αλλά και τη συμβολή της διοργάνωσης στην ανάδειξη και προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Κλείσιμο



Η Πάτρα μετά την επιτυχία και του 7ουPICK ΛΟΥΞ Cola απέδειξε για ακόμη μία φορά
ότι κρατά τα «σκήπτρα» στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και υπόσχεται ακόμη πιο δυνατές συγκινήσεις. Άλλωστε, η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και το ενδιαφέρον του για τις διήμερες αγωνιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις δείχνει το δρόμο για τη διεύρυνση της διοργάνωσης που ήδη έχει καταστήσει την πόλη σε «Μονακό των καρτ» σε ολόκληρη την Ευρώπη με πολλαπλά οφέλη και για την τοπική οικονομία.

Το αγωνιστικό μέρος του 7ου PICK ΛΟΥΞ Cola ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και συνεχίστηκε με τις κατατακτήριες δοκιμές και τους ημιτελικούς. Το αγωνιστικό μέρος του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με το πέσιμο του ήλιου, δίνοντας τη σκυτάλη σε επιδείξεις και πρωτότυπα events. Κατερίνα Στικούδη και Master Tempo κράτησαν ψηλά τον δείκτη της αδρεναλίνης, όταν ο ήχος των καρτ… σώπασε για λίγο, αποζημιώνοντας τις χιλιάδες των θεατών με τον καλύτερο τρόπο. Η συναυλία των δημοφιλών καλλιτεχνών,  στο πλαίσιο του 7ου PICK Λουξ COLA κέντρισε το ενδιαφέρον θεατών και διαγωνιζόμενων, απογειώνοντας το κέφι και τη διασκέδαση.



Ξεσήκωσε τον κόσμο με την εκρηκτική της παρουσία η Κατερίνα Στικούδη.


Οι αγώνες κορυφώθηκαν και για τις τέσσερις κατηγορίες την Κυριακή με την απονομή
των κυπέλων και των δώρων στους νικητές. Νικητής στην κατηγορία Micro Max ήταν ο Γιάννης Λάντζης. Στην κατηγορία D Cup κέρδισε ο Χρήστος Σαγανάς, στην κατηγορία DD2 ο Τζαμαριαδάκης Μανώλης και στην κατηγορία Super ο Βασιλέρης Άκης.




Η Ferrari 458 Challenge ήταν το αυτοκίνητο του αλυτάρχη.


Σε ρόλο safety car ήταν η εκπληκτική αγωνιστική Ferrari 458 Challenge,
η μοναδική στην Ελλάδα  η οποία έκλεψε τα βλέμματα των θεατών που έσπευσαν να εξασφαλίσουν μία φωτογραφία.  Τόσο η Ferrari 458 Challenge όσο και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του Speed Sector, Porsche 997 GT2, Ferrari F430 Spider, Corvette Z06, Porsche 911 Turbo PDK, Mazerati Gram Turismo, Ferrari F430, Porsche 991, Carrera S, BMW M3 E92, Nissan GTR έδωσαν διαφορετικό χρώμα στο PICK. Ακολούθησε η «παρέλαση» οχημάτων της ΦΙΛ.Π.Α. η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, χαρίζοντας στο κοινό εικόνες μιας άλλης εποχής, ενώ αμέσως μετά οι θεατές, παρακολούθησαν αγωνιστικά οχήματα που θα πάρουν μέρος στο Ράλι Ακρόπολις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 – 11/10.



Οι θεατές ανυπομονούσαν για τη στιγμή της εμφάνισης της ακροβατικής ομάδας «Arrepiado»
, η οποία κάθε χρόνο με τις επιδείξεις της κόβει την… ανάσα. Ο μοναδικός Ricardo από την Πορτογαλία, επικεφαλής της ακροβατικής ομάδας χάρισε στους θεατές μοναδικές στιγμές με ριψοκίνδυνα ακροβατικά πάνω σε γουρούνα, σε μηχανή, αλλά και στο ειδικά διαμορφωμένο του όχημα SMART. Επίσης, οι θεατές απόλαυσαν ένα υπέροχο Drift Show από την ομάδα «Frenzy drift team» και τους Αποστόλη και Γιάννη Παπαλεξόπουλο οι οποίοι άφησαν τα σημάδια και τον καπνό από τα λάστιχα των Toyota Supra & Nissan 200sx.



Στη διάρκεια του διημέρου λειτούργησε στην πλατεία Γεωργίου το «Λουξ Cola in action park»
το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες  να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια κι άλλες δραστηριότητες,



Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη διοργάνωση
και μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Λέσχης «ΗΔΥΦΩΣ», στο πλαίσιο έκθεσης φωτογραφίας με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις προηγούμενες διοργανώσεις του P.I.C.K.




Χορηγός επικοινωνίας το δικό μας newsauto.gr


Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες προβλήθηκαν απευθείας από τη NOVA.
Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, ήταν η ΛΟΥΞ COLA, χορηγοί η EKO RACING και η MED FRIGO,  χορηγός εκκίνησης η ELITE, ενώ οι εταιρείες S/M AΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε., οι ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ  και η AVIS «φιγούραραν» στις πίστες των αγώνων. Ακόμη, η ΝOVASPORTS ήταν Official Broadcaster, ενώ η INTERAMERICAN ως υποστηρικτής της διοργάνωσης παραχώρησε ένα από τα ασθενοφόρα της για την κάλυψη των αναγκών των αγώνων.



Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του στην Κατερίνα Στικούδη.

Διοργανωτές  του 7ου P.I.C.K. ΛΟΥΞ COLA ήταν η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού
Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (ΑΟΠ), συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ενώ τέλος αρωγοί αυτής της προσπάθειας ήταν το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης